Son konular

Biberli Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2/3 su bardağı zeytinyağ
2 çay kaşığı instant kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
4,5- 5 su bardağı un
Üzeri için;
1 su bardağı taze çökelek
1 büyük kuru soğan
Maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı susam
Kırmızı pul biber
Kekik
Zeytinyağ

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurun yapılışı:Sıvı gereçleri bir kaba alıp karıştıralım.
Tuz ve un ekleyip karıştıralım. (unu yavaş yavaş ekleyelim).
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Ağzını kapatıp 40 dk mayalandıralım.
Üst gereci için, soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alalım,biraz zeytinyağın da kavuralım.
Sonrasında hepsini bir karıştırma kabına alıp homojen olana kadar karıştıralım.
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyelim.
Mayalanan hamurumuzu, 13 eşit modüle bölelim (15-16 da olabilir daha kücük olursa da hoş olur bence) güzelce yuvarlayıp tepsiye alalım.
Üstlerine güzelce bastırıp soğanlı karışımdan üstleri koyalım ve kaşıkla bastıralım.
Önceden ısıttığımız 180 derece üst alt fırında 15 dk altları kızarana kadar pişirelim. Şifa olsun
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt