Biberli Ekmek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Üzeri İçin ;
1 su bardağı çökelek (lor)
2 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına su,tuz, şeker ve maya alınıp karıştırılır.
Un azar azar eklenerek yoğrulur. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamur mayalanması için ılık ortamda 1 saat üzeri kapalı olarak dinlendirilir.
Hamur mayasını alırken üzeri için olan sosu hazırlanır. Soğanlar küçük küçük doğranır üzerine salçası, loru, sıvı yağı ve baharatları eklenip el ile güzelce ezilerek karıştırılır.
Mayasını alan hamur yağlanmış olan tepsiye eşit şekilde yayılır.Üzerine lorlu sosu eklenir.
180 derecede fanlı ayarda altı üstü pişene kadar pişirilir. İlk sıcağı çıkınca dilimlenir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Biberli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt