Biberli Ekmek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Biberli Ekmek Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket toz maya (1/2 (yarım) paket yaş maya da olur)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
5-6 su bardağı un
Biberli harcı için;
3 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
Tulum peyniri (Beyaz peynir rendesi de olur)
2 yemek kaşığı susam
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kekik
1 tutam maydanoz
Tuz (Salça ve peynirinizin tuzuna nazaran ayarlayın)
1/2 (yarım) yahut 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytin yağı

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurun hazırlanışı için; ılık su ılık süt maya ve şekeri maya çözünene kadar karıştıralım üzerine sıvı yağ ve tuzu ekleyip, karıştıralım.
Yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
Biberli harç için; bütün gereçleri karıştıralım. Mayalanan hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerine biberli harcı yayalım.
200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Fırını denetimli pişirelim herkesin fırınına nazaran pişme mühleti değişebilir. Afiyet olsun
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt