Biberli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı un
1, 5 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 çay kaşığı şeker
Soğanlı Biberli Harç İçin
3 adet soğan
Yarım çay bardağı ceviz
2 yemek kaşığı pulbiber
5 adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yarım çay bardağı tahin
Tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Biberli Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yoğurma kabına unumuzu alalım tuzu ekleyerek ortasını çukur olacak formda açalım.
Açtığımız çukurun içerisine zeytin yağı, süt, su, maya ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Hamurumuz mayalanırken bizde soğanlı biberli harcımızı hazırlayalım.
Tenceremize yağı ek ederek ince ince doğradığımız soğanları, dövülmüş cevizi pulbiberi, robottan çekmiş olduğumuz kırmızı biberlerimizi ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. İç harcımızı ocaktan alarak tahini ek edelim ve soğumaya bırakalım.
Akabinde tuz, kimyon, ve karabiberi ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
Mayalanan hamurumuzu biraz daha yoğurarak havasını alalım.
Birinci olarak hamurumuzdan minik bezeler koparalım ve elimizle yuvarlayalım, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Tüm hamurumuz bitene kadar bu sürece devam edelim. Tepsideki bezelerin üzerlerine elimizle bastırarak düzleştirelim.
Daha sonra biberli harcı hepsinin üzerine paylaştıralım. Biberli ekmeklerim pişerken büyüyecekleri için harcı bol bol koyalım.
Hazırladığımız porsiyonluk biberli ekmeklerimizi 200 derece fırında fansız olarak 25-30 dakika denetimli olarak pişirelim.
Not: Kopardığımız hamur kesimlerini elimizi hafif yağlayarak biçim verelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
3 su bardağı un
1, 5 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 çay kaşığı şeker
Soğanlı Biberli Harç İçin
3 adet soğan
Yarım çay bardağı ceviz
2 yemek kaşığı pulbiber
5 adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yarım çay bardağı tahin
Tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Biberli Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yoğurma kabına unumuzu alalım tuzu ekleyerek ortasını çukur olacak formda açalım.
Açtığımız çukurun içerisine zeytin yağı, süt, su, maya ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Hamurumuz mayalanırken bizde soğanlı biberli harcımızı hazırlayalım.
Tenceremize yağı ek ederek ince ince doğradığımız soğanları, dövülmüş cevizi pulbiberi, robottan çekmiş olduğumuz kırmızı biberlerimizi ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. İç harcımızı ocaktan alarak tahini ek edelim ve soğumaya bırakalım.
Akabinde tuz, kimyon, ve karabiberi ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
Mayalanan hamurumuzu biraz daha yoğurarak havasını alalım.
Birinci olarak hamurumuzdan minik bezeler koparalım ve elimizle yuvarlayalım, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Tüm hamurumuz bitene kadar bu sürece devam edelim. Tepsideki bezelerin üzerlerine elimizle bastırarak düzleştirelim.
Daha sonra biberli harcı hepsinin üzerine paylaştıralım. Biberli ekmeklerim pişerken büyüyecekleri için harcı bol bol koyalım.
Hazırladığımız porsiyonluk biberli ekmeklerimizi 200 derece fırında fansız olarak 25-30 dakika denetimli olarak pişirelim.
Not: Kopardığımız hamur kesimlerini elimizi hafif yağlayarak biçim verelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.