Biberli Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
Abartmadan söylüyorum muazzam bir lezzet. hiç tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. ️
.
Biberli, soğanlı ekmekler
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 paket instant maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 5 su bardağı un
Soğanlı biberli harç için;
2 adet soğan
Yarım çay bardağı ceviz
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biner salçası ( biber salçası yoksa domates tamamı domates salçası olabilir. )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Biberli Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için süt, sıvı yağ, su, şeker, tuz bir tencereye alıp karıştırılır ve ılık hale getirilir.
Karışım yoğurma kabına alınır.
Üzerine unun bir kısmı ve instant maya eklenip karıştırılır.
Kalan unda eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilip mayalanmaya bırakılır.
Sos için soğanlar incecik doğranın yada rondodan veya rendeden geçirilir.
Diğer baharatlar ve malzemelerde eklenip karıştırılır.
Mayası gelen hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp yuvarlanır.
Üzerlerine bastırılarak biraz açılır.
Açtığımız bezeler tepsiye dizilir.
Sosumuzdan üzerlerine birer tatlı kaşığı eklenir ve yayılır.
200 derece fanlı ayarda yaklaşık 35 dk altları kızarana kadar pişirilir.
Üzerleri soslu olduğu için pişip pişmediğini altlarını kontrol ederek anlayabilirsiniz. .
Biberli Ekmekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Abartmadan söylüyorum muazzam bir lezzet. hiç tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. ️
.
Biberli, soğanlı ekmekler
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 paket instant maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 5 su bardağı un
Soğanlı biberli harç için;
2 adet soğan
Yarım çay bardağı ceviz
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biner salçası ( biber salçası yoksa domates tamamı domates salçası olabilir. )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Biberli Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için süt, sıvı yağ, su, şeker, tuz bir tencereye alıp karıştırılır ve ılık hale getirilir.
Karışım yoğurma kabına alınır.
Üzerine unun bir kısmı ve instant maya eklenip karıştırılır.
Kalan unda eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilip mayalanmaya bırakılır.
Sos için soğanlar incecik doğranın yada rondodan veya rendeden geçirilir.
Diğer baharatlar ve malzemelerde eklenip karıştırılır.
Mayası gelen hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp yuvarlanır.
Üzerlerine bastırılarak biraz açılır.
Açtığımız bezeler tepsiye dizilir.
Sosumuzdan üzerlerine birer tatlı kaşığı eklenir ve yayılır.
200 derece fanlı ayarda yaklaşık 35 dk altları kızarana kadar pişirilir.
Üzerleri soslu olduğu için pişip pişmediğini altlarını kontrol ederek anlayabilirsiniz. .
Biberli Ekmekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı