Biberli Sucuklu Lavaş Omlet Tanımı İçin Malzemeler
2 adet lavaş
4 adet yumurta
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
Küçük bir kase doğranmış sucuk
4 dilim kaşar peyniri ya da rendesi
Biberli Sucuklu Lavaş Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberleri ve sucukları minik minik doğrayıp tavada çok az sıvı yağla birlikte soteliyoruz.
Biberler yumuşayınca tavadan alıp tıpkı tavaya çok az tuzla çırpılmış yumurtaların yarısını döküp tavaya yayıyoruz.
Hemen üzerine bir adet lavaşı bastırıyoruz.
Bu formda bir dakika kadar pişirip zıt çeviriyoruz.
Sotelediğimiz sucuklu biberlerin yarısını lavaşın bir kenarına koyuyoruz.
Dilim kaşarları ya da rendelenmiş kaşarı da biberlerin üzerine koyup lavaşın öteki kenarını üzerine hakikat kapatıyoruz.
Her iki tarafını da biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.
Biberli Sucuklu Lavaş Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet lavaş
4 adet yumurta
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
Küçük bir kase doğranmış sucuk
4 dilim kaşar peyniri ya da rendesi
Biberli Sucuklu Lavaş Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberleri ve sucukları minik minik doğrayıp tavada çok az sıvı yağla birlikte soteliyoruz.
Biberler yumuşayınca tavadan alıp tıpkı tavaya çok az tuzla çırpılmış yumurtaların yarısını döküp tavaya yayıyoruz.
Hemen üzerine bir adet lavaşı bastırıyoruz.
Bu formda bir dakika kadar pişirip zıt çeviriyoruz.
Sotelediğimiz sucuklu biberlerin yarısını lavaşın bir kenarına koyuyoruz.
Dilim kaşarları ya da rendelenmiş kaşarı da biberlerin üzerine koyup lavaşın öteki kenarını üzerine hakikat kapatıyoruz.
Her iki tarafını da biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.
Biberli Sucuklu Lavaş Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı