Bibimbap (Güney Kore Yemeği) Tanımı İçin Materyaller
1 buçuk su bardağı pirinç
3 su bardağı su
500 gram dana eti
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet soğan
1 adet patates
Yarım demet ıspanak
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı kore biber salçası (gochujang) yahut olağan biber salçası
Kişi sayısına nazaran yumurta
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Bibimbap (Güney Kore Yemeği) Tanımı Yapılışı
Öncelikle, jülyen biçimde doğranmış etlerimizi tencerede en küçük beğenilen en kısık ateşte kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Pilavımızı hazırlamak için pirinci düzgünce yıkayıp süzüyoruz.
Tencereye alarak 1-2 yemek kaşığı zeytinyağında pirinci 1 kaç dakika karıştırıyoruz ve suyunu ekliyoruz.
Kaynayınca kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Bu sırada, sebzelerimizi hazırlamaya başlıyoruz.
Yıkanmış ayıklanmış ıspanağı kaynayan suda 5 dakika haşlıyoruz.
Soğuk su doldurduğunuz kabın içerisine ıspanakları alıyoruz, suyunu uygunca süzüyoruz.
1 diş sarımsağı rendeleyip ıspanağa ekliyoruz. 1 yemek kaşığı da zeytinyağı ekleyerek karıştırıyoruz. Bir kase içerisine alıyoruz ıspanağımız hazır.
Havucu, kabağı ve patatesi ince uzun formda jülyen doğruyoruz.
Soğanı yarıya bölüp ince ince doğruyoruz.
Tavada 2-3 kaşık zeytinyağı ile farklı başka zerzevatları soteliyoruz ve tabaklara alıyoruz. 1 saate yakın pişen etin altını biraz yüksek ateşte açıp bir yemek kaşığı tereyağ ile karıştırıyoruz.
Tuz, karabiber ve kimyon ekliyoruz. Salçayı da zeytinyağı ile birlikte bir kaç dakika ocakta pişiriyoruz. Ben çiğ sevmediğim için pişiriyorum, siz zevkinize nazaran çiğ olarak da koyabilirsiniz. Olağan biber salçası kullanacaksanız şayet içerisine pul biber atmanızı da tavsiye ederim.
Yumurtaları tavada yağda kızartarak poşe yumurta hazırlıyoruz.
Pişen pilavımızı tabağa alıyoruz ( çukur kap kullanırsanız daha güzel olur, yerken rahat karıştırabilirsiniz). Pilavın üzerine sebzelerimizi ve eti diziyoruz. Ortasına salça ve yumurtamızı koyuyoruz. Bibimbapımız hazır, afiyet olsun
1 buçuk su bardağı pirinç
3 su bardağı su
500 gram dana eti
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet soğan
1 adet patates
Yarım demet ıspanak
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı kore biber salçası (gochujang) yahut olağan biber salçası
Kişi sayısına nazaran yumurta
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Bibimbap (Güney Kore Yemeği) Tanımı Yapılışı
Öncelikle, jülyen biçimde doğranmış etlerimizi tencerede en küçük beğenilen en kısık ateşte kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Pilavımızı hazırlamak için pirinci düzgünce yıkayıp süzüyoruz.
Tencereye alarak 1-2 yemek kaşığı zeytinyağında pirinci 1 kaç dakika karıştırıyoruz ve suyunu ekliyoruz.
Kaynayınca kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Bu sırada, sebzelerimizi hazırlamaya başlıyoruz.
Yıkanmış ayıklanmış ıspanağı kaynayan suda 5 dakika haşlıyoruz.
Soğuk su doldurduğunuz kabın içerisine ıspanakları alıyoruz, suyunu uygunca süzüyoruz.
1 diş sarımsağı rendeleyip ıspanağa ekliyoruz. 1 yemek kaşığı da zeytinyağı ekleyerek karıştırıyoruz. Bir kase içerisine alıyoruz ıspanağımız hazır.
Havucu, kabağı ve patatesi ince uzun formda jülyen doğruyoruz.
Soğanı yarıya bölüp ince ince doğruyoruz.
Tavada 2-3 kaşık zeytinyağı ile farklı başka zerzevatları soteliyoruz ve tabaklara alıyoruz. 1 saate yakın pişen etin altını biraz yüksek ateşte açıp bir yemek kaşığı tereyağ ile karıştırıyoruz.
Tuz, karabiber ve kimyon ekliyoruz. Salçayı da zeytinyağı ile birlikte bir kaç dakika ocakta pişiriyoruz. Ben çiğ sevmediğim için pişiriyorum, siz zevkinize nazaran çiğ olarak da koyabilirsiniz. Olağan biber salçası kullanacaksanız şayet içerisine pul biber atmanızı da tavsiye ederim.
Yumurtaları tavada yağda kızartarak poşe yumurta hazırlıyoruz.
Pişen pilavımızı tabağa alıyoruz ( çukur kap kullanırsanız daha güzel olur, yerken rahat karıştırabilirsiniz). Pilavın üzerine sebzelerimizi ve eti diziyoruz. Ortasına salça ve yumurtamızı koyuyoruz. Bibimbapımız hazır, afiyet olsun