Bienenstich Ballı Bademli Alman Pastası

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Bienenstich Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 adet vanilya
1 adet kabartma tuzu
3 çay bardağından bir parmak eksik un
Kreması için;
2 paket krema
1 paket mascarpone
3 adet vanilya
Üzeri için;
200 gram file badem
4-5 yemek kaşığı bal ( üzerini kapatacak kadar )

Bienenstich Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz, beyazına vanilya ekleyip kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
Yumurta sarını ayrı bir kaba alıyoruz şeker ekleyip mikserler 5-6 dk köpürene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ, süt ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
Kek harcına hazırlamış olduğumuz yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan yukarı yavaş yavaş karıştırıyoruz kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt yerleştirip kenarlarını yağlıyoruz .
Kek harcımızı kalıbımıza döküp güzelce yayıyoruz .
Üzerine file badem serpip 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Kreması için; Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ekleyip mikserle çırpıyoruz çok koyu kıvam almasın mascarpone ayrı bir kaba alıyoruz mikserle 1-2 dk çırpıp kremamıza ilave ediyoruz tekrar koyulaşana kadar çırpıyoruz.
Kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz arasına kremamızı sürüp bademli kısmını dilimleyerek kremamımızın üzerine yerleştiriyoruz .
Üzerine bal gezdirip buzdolabında bir gece dinlendirip servis yapıyoruz deneyeceklere afiyet olsun.
Bienenstich Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt