Biftek Kızartma Tanımı İçin Materyaller
500 gram biftek
Tuz
Marine için ;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) şişe soda
Kızartmak için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Etler suyunu çekince de 1 yemek kaşığı tereyağı
Biftek Kızartma Tanımı Yapılışı
Tüm materyaller genişçe bir kapta etlerle birlikte karıştırılır, baharatlar isteğe nazaran azaltılabilir ya da çoğaltılabilir.
O şekilde buzdolabında yaklaşık bir saat bekletilir.
Teflon bir tavaya çok az sıvı yağ konarak etler ek edilir.
Bir müddet sonra etler suyunu salacaktır.
Suyunu çekene kadar pişirilir.
Daha sonra bir su bardağı sıcak su koyup o suyun da çekilmesi beklenir.
Tuzunu ve 1 yemek kaşığı da tereyağ koyarak etler kızartıncaya dek pişirilir.
Yanında pirinç pilavı ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
500 gram biftek
Tuz
Marine için ;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) şişe soda
Kızartmak için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Etler suyunu çekince de 1 yemek kaşığı tereyağı
Biftek Kızartma Tanımı Yapılışı
Tüm materyaller genişçe bir kapta etlerle birlikte karıştırılır, baharatlar isteğe nazaran azaltılabilir ya da çoğaltılabilir.
O şekilde buzdolabında yaklaşık bir saat bekletilir.
Teflon bir tavaya çok az sıvı yağ konarak etler ek edilir.
Bir müddet sonra etler suyunu salacaktır.
Suyunu çekene kadar pişirilir.
Daha sonra bir su bardağı sıcak su koyup o suyun da çekilmesi beklenir.
Tuzunu ve 1 yemek kaşığı da tereyağ koyarak etler kızartıncaya dek pişirilir.
Yanında pirinç pilavı ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.