Bildiğiniz Bütün Tanımları Unutun Ballı Susamlı Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
1 kg kuşbaşı doğranmış tavuk kalça tarafından
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı beyaz susam
Çöp şiş
Garnitürü İçin
4 patates elma dilim
4 kuru soğan
10 sivri biber
2 domates
1 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Bildiğiniz Bütün Tanımları Unutun Ballı Susamlı Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel sosu için sarımsağı rendeleyip derin cam kaseye alıp soya sosu, bal, tuz ve zeytinyağını karıştıralım kuşbaşı doğranmış tavukları içine atalım güzelce karıştırıp sosu yedirelim streçleyip dolaba kaldıralım bir gece bekletelim.
Acilse 3 saatte olur lakin gece beklerse daha lezzetli oluyor.
Sonraki gün fırın tepsisine yağlı kağıt serip şişe dizdiğimiz tavukları yerleştirelim elma dilim patates ve öbür malzemeleride ek edelim.
Patatesin üzerine sıvı yağ, tuz ve pul biber gezdirip alt üst edelim evvelden 200 derecede ısıttığımız fırına verelim denetimli bir formda 1 saat pişirelim.
Not: Tavuğun kalça kısmı herzaman daha lezzetlidir. Birde fırına verirken başka gereçlerin pişmesi ne yakın yeşil biberleri koyun. Erken koyarsanız yanabilir. Tavuk şişleri dizip susama bulayın bunun için kesme tahtasının üstüne susamı döküp yapabiliriz.
1 kg kuşbaşı doğranmış tavuk kalça tarafından
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı beyaz susam
Çöp şiş
Garnitürü İçin
4 patates elma dilim
4 kuru soğan
10 sivri biber
2 domates
1 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Bildiğiniz Bütün Tanımları Unutun Ballı Susamlı Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel sosu için sarımsağı rendeleyip derin cam kaseye alıp soya sosu, bal, tuz ve zeytinyağını karıştıralım kuşbaşı doğranmış tavukları içine atalım güzelce karıştırıp sosu yedirelim streçleyip dolaba kaldıralım bir gece bekletelim.
Acilse 3 saatte olur lakin gece beklerse daha lezzetli oluyor.
Sonraki gün fırın tepsisine yağlı kağıt serip şişe dizdiğimiz tavukları yerleştirelim elma dilim patates ve öbür malzemeleride ek edelim.
Patatesin üzerine sıvı yağ, tuz ve pul biber gezdirip alt üst edelim evvelden 200 derecede ısıttığımız fırına verelim denetimli bir formda 1 saat pişirelim.
Not: Tavuğun kalça kısmı herzaman daha lezzetlidir. Birde fırına verirken başka gereçlerin pişmesi ne yakın yeşil biberleri koyun. Erken koyarsanız yanabilir. Tavuk şişleri dizip susama bulayın bunun için kesme tahtasının üstüne susamı döküp yapabiliriz.