Son konular

Bildiğiniz Tüm Tarifleri Unutun Lezzet Dolu Mozaik Pasta

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Bildiğiniz Tüm Tanımları Unutun Lezzet Dolu Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
1 paket petibör bisküvi
Yarım su bardağı süt (100 ml)
Yarım su bardağından az eksik şeker
65 gram tereyağı yahut margarin (iki dolu yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı kakao
3 avuç irice kıyılmış fındık (ben 1 avuç çam fıstığı ve iki avuç fındık kullandım)
Kıvam aldıktan sonra bulamak için:
1 buçuk yemek kaşığı kakao

Bildiğiniz Tüm Tanımları Unutun Lezzet Dolu Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kaba bisküvileri elinizle iri modüller halinde kırın.
Ardından iri çektiğiniz fındıklarıda ekleyin.
Ben çamfıstıklarını tümü olarak koydum yani çekmedim yalnızca fındıkları iri çektim.
Şimdi uygun bir tencereye sütü, şekeri ve kakaoyu güzelce çırpın ve sonrada ocağa alın.
Ardından tereyağını ek edin ve yağ eriyinceye kadar hafif ısıtın (kaynatmayın).
Sosu parçalanmış bisküvilerin üzerine dökün ve güzelce karıştırın.
Resimde göstermek istediğim üzere bisküviler sosu kendine güzelce çekinceye kadar bir spatulayla karıştırın.
Ardından tezgaha streç sinema serin ve üzerine mozaik pasta harcını dökün.
Streci sıkıca kapatıp harca form verin.
Mozaik pastamızı 2-3 saat ya da bir gece buzlukta bekletin.
Soğuduğunda dışını kakaoya bulayın ve dilim edip kesin. Afiyetler olsun.
Bildiğiniz Tüm Tanımları Unutun Lezzet Dolu Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mozaik Pasta (Bildiğiniz Bütün Mozaik Pastaları Unutun) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ veya margarin 2 su bardağı süt 6 yemek kaşığı kakao 10 yemek kaşığı şeker 600 gram petipör büskivi Mozaik Pasta (Bildiğiniz Bütün Mozaik Pastaları Unutun) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Bildiğiniz Bütün Tanımları Unutun Ballı Susamlı Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler 1 kg kuşbaşı doğranmış tavuk kalça tarafından 1 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 diş sarımsak rendesi 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı beyaz susam Çöp şiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Bildiğiniz Bütün Tanımları Unutun Orjinal Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı irmik 2 su bardağı sıcak süt 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı hindistan cevizi 1 paket vanilin 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (Şart değil) Tepsinin içine sürmek için; 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Islak Kek (Yaptığınız Tüm Tanımları Unutun) Tanımı İçin Gereçler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağından bir parmak eksik süt 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ Yarım çay bardağı ılık su 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı tepeleme un 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Cevizli Mozaik Pasta Tanımı İçin Materyaller 600 gr pötibör bisküvi 200 gr eritilmiş margarin 2 su bardağı süt 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker 3 yemek kaşığı kakao 150 gr ceviz (1.5 su bardağı) Süslemek İçin; 200 ml sıvı krema 100-150 gr sütlü çikolata Toz antep fıstığı Cevizli Mozaik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt