Son konular

Bıldırcın Dolması (Osmanlı)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Bıldırcın Dolması (Osmanlı) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet bıldırcın
Yarım su bardağı su
İsteğe bağlı aroma vermesi için;
Birkaç tane arpacık soğan
Birkaç cherry domates
Marinasyon için;
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak (Dövülmüş)
Biraz kekik tuz karabiber
İç pilavı için;
1 adet küçük doğranmış soğan
250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri yada tavuk ciğeri
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 su bardağı pirinç (Ilık tuzlu suda bekletilmiş ve süzülmüş)
yeterince tuz, karabiber ve yenibahar
2 yemek kaşığı kuş üzümü (Ilık suda bekletilmiş ve süzülmüş)
2 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı sıcak su (Yarısı iç harçta, yarısı da fırın tepsisinde kullanılacak)

Bıldırcın Dolması (Osmanlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bıldırcınların tüylerini ve iç organlarını (kalp ve ciğer içinde kalacak şekilde) temizliyoruz.
Marinasyonu için gerekli malzemeleri rondodan geçirip, kabın içinde bıldırcınlar ile birleştirip bir gece önceden marine ediyoruz.
Marine olan bıldırcınları borcam içine alıp içine baharatını, yağını ve suyunu ekliyoruz (Dilerseniz içine arpacık soğan ve cherry domatesleri ekleyebilirsiniz)
Borcamı fırın pişirme poşetine geçirip, poşetin ağzını bağlıyoruz (Aşağıda fotoğrafta ki gibi)
Fırın poşetine kürdan ile 4-5 delik açıyoruz ve fırın tepsisine 2 su bardağı suyu ekleyip 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz. (Aşağıda fotoğraftaki gibi)
O sırada tencerede tereyağını eritip, sıçandişi doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz.
Üzerine kuşbaşı doğradığımız ciğeri ekleyip kavuruyoruz.
Ciğer pişince süzdüğümüz pirinçi, kuş üzümlerini, tuzu, karabiberi, yenibaharı ve çam fıstıklarını tavaya ilave ediyoruz.
Yaklaşık 3-4 dakika daha kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak su ile iç harcımızı pişiriyoruz.
Hazırladığımız harcı tatlı kaşığı yardımı ile pişen bıldırcınların içlerini dolduruyoruz.
Bıldırcınların üstünün kızarması için tekrar fırının en üst rafına koyup, ağzı açık şekilde bir 15 dakika daha pişiriyoruz.
Piştikten sonra sunum tepsisine kalan iç harcımızı döküp, üzerine bıldırcınların borcama bıraktığı yağlı suyunu döküyoruz.
En üste bıldırcınları yerleştirip, sağına soluna pişmiş olan arpacık soğanı ve domatesleri ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Bıldırcın Dolması (Osmanlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Bıldırcın Dolması Tanımı İçin Malzemeler 15 adet bıldırcın İç pilav için: 1 su bardağı baldo pirinç 2 su bardağı kaynar su 1 adet büyük uzunluk kuru soğan 1 paket kuş üzümü 1 kase tuzsuz badem 5 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kesme şeker 1-2 damla limon suyu Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Bıldırcın en güzel nasıl pişirilir? Bıldırcın tarifleri, lezzetli ve pratik yemekler arayanlar için idealdir. Bıldırcın tavuk etine göre daha küçüktür ve daha hızlı pişer. Pişirmek için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Öncelikle bıldırcınları marine edebilir, ardından ızgarada veya fırında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Arnavut Ciğeri (Yemeyeni Bile Bağımlı Yapar) Tanımı İçin Materyaller 2 orta uzunluk patates Dana ciğeri 500 gram ben kurban ciğerini kullandım Yarım su bardağı un Tuz, kırmızı toz biber, kekik Kızartmak için sıvı yağ Soğan salatası; 2 orta uzunluk soğan 1 domates Tuz,sumak, pulbiber ,zeytinyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Tam Ölçü Çok Lezzetli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler 35 adet kurutulmuş patlıcan İç harç için; 250 gr kıyma 2 su bardağı 350 gr pirinç (20 dakika suda bekletilmiş olacak) 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan 4 diş ezilmiş sarımsak 2 dolu yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tavuk Ciğerli Arpacık Soğanlı Salma Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tavuk ciğeri 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 13 adet arpacık soğan 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet yeşil biber 1 adet kapya biber 2 dal yeşil soğan 1 tablet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt