Bir Hamur Dört Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 – 4.5 bardak un
Üstü elmalı çikolatalı kurabiyenin harcı için;
1 adet elma
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Üstü fındık kırıklı çikolatalı kurabiye için;
Yarım su bardağı kavrulmuş kırılmış fındık
1 yumurta akı
Kalpli kurabiye için;
Dr oetker meyve sosu (tarif de 1 su bardağı su ile yazıyor. bunun için yarım su bardağı ile hazırladım )
Bir Hamur Dört Kurabiye Tanımı Yapılışı
Derin bir kaba margarin, pudra şekeri, yumurta sarısı, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek yoğuralım.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Elde ettiğimiz hamuru 4 kesime bölelim.
Birinci bezemizi merdane ile açalım. Kalpli kalıp ile hal verelim.
Üst kapağı için kalpli halli hamurların yarısının ortasını delelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
İkinci bezemizi de açalım. Kare kalıp ile keselim.
Yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
Üzerlerine 1 tatlı kaşığı fındıklı karışım dan koyalım.
3. Hamurumuza geçelim; Hamurumuzu açıp bardak ile yuvarlak hal verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye alalım. Üzerlerine bir tatlı kaşığı elmalı harçtan hafif bastırarak koyalım.
Son olarak da 4. Hamuru açalım. Yeniden bardakla biçim verip ortalarını delelim. Kalan hamurla da silindir formu verip uçlarını birleştirelim.
Bütün hamurları 165 derecede 15 20 dk pişirelim.
Gelelim hamurları birleştirmeye evvel kalpli hamurları birleştirelim.
Delik olan kalpli kurabiyenin üzerine pudra şekeri dökelim. Ortasına meyveli sostan koyup kapatalım.
Fındıklı elmalı üzerleri delik olan kurabiyeleri de benmari adabı erittiğimiz çikolataya batıralım.
Üzerlerini de benmari yöntemi eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyelim.
Uçları birleştirilmiş kurabiyeleri de evvel çikolataya sonra hindistan cevizine batıralım.
Tanımımız hazır afiyet olsun.
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 – 4.5 bardak un
Üstü elmalı çikolatalı kurabiyenin harcı için;
1 adet elma
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Üstü fındık kırıklı çikolatalı kurabiye için;
Yarım su bardağı kavrulmuş kırılmış fındık
1 yumurta akı
Kalpli kurabiye için;
Dr oetker meyve sosu (tarif de 1 su bardağı su ile yazıyor. bunun için yarım su bardağı ile hazırladım )
Bir Hamur Dört Kurabiye Tanımı Yapılışı
Derin bir kaba margarin, pudra şekeri, yumurta sarısı, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek yoğuralım.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Elde ettiğimiz hamuru 4 kesime bölelim.
Birinci bezemizi merdane ile açalım. Kalpli kalıp ile hal verelim.
Üst kapağı için kalpli halli hamurların yarısının ortasını delelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
İkinci bezemizi de açalım. Kare kalıp ile keselim.
Yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
Üzerlerine 1 tatlı kaşığı fındıklı karışım dan koyalım.
3. Hamurumuza geçelim; Hamurumuzu açıp bardak ile yuvarlak hal verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye alalım. Üzerlerine bir tatlı kaşığı elmalı harçtan hafif bastırarak koyalım.
Son olarak da 4. Hamuru açalım. Yeniden bardakla biçim verip ortalarını delelim. Kalan hamurla da silindir formu verip uçlarını birleştirelim.
Bütün hamurları 165 derecede 15 20 dk pişirelim.
Gelelim hamurları birleştirmeye evvel kalpli hamurları birleştirelim.
Delik olan kalpli kurabiyenin üzerine pudra şekeri dökelim. Ortasına meyveli sostan koyup kapatalım.
Fındıklı elmalı üzerleri delik olan kurabiyeleri de benmari adabı erittiğimiz çikolataya batıralım.
Üzerlerini de benmari yöntemi eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyelim.
Uçları birleştirilmiş kurabiyeleri de evvel çikolataya sonra hindistan cevizine batıralım.
Tanımımız hazır afiyet olsun.