Bir Hamur İki Kurabiye (Kakaolu Elmalı Ve Bonibonlu) Tanımı İçin Malzemeler
1 paket margarin
2 adet yumurta
2 su bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
2 paket şekerli vanalin
4 su bardağı un (3.5 su bardağından sonra denetimli ekleyin )
2 paket bonibon
Elmalı harç için
3 küçük elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
Üzeri için
File fındık
Bir Hamur İki Kurabiye (Kakaolu Elmalı Ve Bonibonlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin eritilir soğumaya bırakılır soğuduktan sonra pudra şekeri ve yumurta eklenir krema haline gelene kadar çırpılır içine nişasta vanalin kakao eklenir karıştırılır.
En son kabartma tozu ve un eklenir yoğrulmaya başlanır (10 dk kadar yoğurmanızı öneririm ) ele yapışmayan bir hamur olacak.
Yoğurma süreci bitince ağzı kapatılır 5 dk dinlemeye bırakılır, o sırada soyulan elma rendelenir ocağa alınır, suyu çekene kadar karıştırılır.
Suyunu çekince tarçın ve fındık eklenir, karıştırılır, ocaktan alınır, doğmaya bırakılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünden kesimler alınır avucunuzla bastırıp, form verelim.
Üstüne bonibonları üstüne yerleştirelim yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dk pişirelim (Kontrol edin çok çabuk pişiyor)
Kalan hamuru alın açın (Biraz kalın olsun hamurda yağ olduğu için çabuk dağılabiliyor ben yağlı kağıt koyuyorum daha rahat açılıyor )
Bardakla ve ya kurabiye kalıpları ile yuvarlak form verin içine soğuyan elmalı harçtan koyup yarım ay formuna getirin üstüne file fındık ekleyip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dk pişirelim soğuduktan sonra üstünde pudra şekeri serpelim servise hazır.
Bir Hamur İki Kurabiye (Kakaolu Elmalı Ve Bonibonlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin
2 adet yumurta
2 su bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
2 paket şekerli vanalin
4 su bardağı un (3.5 su bardağından sonra denetimli ekleyin )
2 paket bonibon
Elmalı harç için
3 küçük elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
Üzeri için
File fındık
Bir Hamur İki Kurabiye (Kakaolu Elmalı Ve Bonibonlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin eritilir soğumaya bırakılır soğuduktan sonra pudra şekeri ve yumurta eklenir krema haline gelene kadar çırpılır içine nişasta vanalin kakao eklenir karıştırılır.
En son kabartma tozu ve un eklenir yoğrulmaya başlanır (10 dk kadar yoğurmanızı öneririm ) ele yapışmayan bir hamur olacak.
Yoğurma süreci bitince ağzı kapatılır 5 dk dinlemeye bırakılır, o sırada soyulan elma rendelenir ocağa alınır, suyu çekene kadar karıştırılır.
Suyunu çekince tarçın ve fındık eklenir, karıştırılır, ocaktan alınır, doğmaya bırakılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünden kesimler alınır avucunuzla bastırıp, form verelim.
Üstüne bonibonları üstüne yerleştirelim yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dk pişirelim (Kontrol edin çok çabuk pişiyor)
Kalan hamuru alın açın (Biraz kalın olsun hamurda yağ olduğu için çabuk dağılabiliyor ben yağlı kağıt koyuyorum daha rahat açılıyor )
Bardakla ve ya kurabiye kalıpları ile yuvarlak form verin içine soğuyan elmalı harçtan koyup yarım ay formuna getirin üstüne file fındık ekleyip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dk pişirelim soğuduktan sonra üstünde pudra şekeri serpelim servise hazır.
Bir Hamur İki Kurabiye (Kakaolu Elmalı Ve Bonibonlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı