Bir Tepside İki Lezzet (Yiyen Hazır Yufka Olduğunu Anlamayacak) Tarifi İçin Malzemeler
5 tane yufka
1 kiloya yakın patates haşlanmış
1 tatlı kaşığı tuz kara biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Kıymalı harç için;
250 veya 300 gram kıyma
1 büyük soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı domates sosu yada bir domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Sos için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke elma sirkesi kulandım
1 çorba kaşığı tereyağı (üzerine ilave etmek için)
Bir Tepside İki Lezzet (Yiyen Hazır Yufka Olduğunu Anlamayacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri soyalım 4 bölelim biraz su ilave edelim az tuz serpelim, haşlayalım.
Haşlanınca eziyoruz. Tuz, karabiber, tereyağ ilave edelim karıştıralım.
Kıymalı harç için soğanı ince doğrayalım sıvı yağ da kavuralım içine kıymayı ilave edelim kavrulunca domates sosunu, salçayı, tuzu ilave edelim kavuralım.
En son karabiber ekleyelim, kıymalı harcımızda hazır sosumuzu hazırlayalım.
Sıvı yağın içine malzemeleri ekleyip çırpalım, yufkamızı tezgaha serelim ortadan ikiye bölelim.
Sosumuzdan fırçayla sürelim geniş olan kısma patates koyalım iki ucunu kapatıp rulo saralım ne çok sıkı ne çok gevşek ben 2 yufkayı patatesli 2 yufkayı kıymalı ve tek 1 yufkayı sade yaptım.
Herkesin damak zevkine göre kalan sosu üzerine sürdüm tereyağını parça parça aralara septim.
170 dercede 35 dk pişirelim.
Ben akşamdan yaptım dolaba koydum sabah misafirim gelecekti onlar gelmeden pişirdim el açması sandılar böreğim tam not aldı yiyenlerden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Bir Tepside İki Lezzet (Yiyen Hazır Yufka Olduğunu Anlamayacak) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 tane yufka
1 kiloya yakın patates haşlanmış
1 tatlı kaşığı tuz kara biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Kıymalı harç için;
250 veya 300 gram kıyma
1 büyük soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı domates sosu yada bir domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Sos için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke elma sirkesi kulandım
1 çorba kaşığı tereyağı (üzerine ilave etmek için)
Bir Tepside İki Lezzet (Yiyen Hazır Yufka Olduğunu Anlamayacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri soyalım 4 bölelim biraz su ilave edelim az tuz serpelim, haşlayalım.
Haşlanınca eziyoruz. Tuz, karabiber, tereyağ ilave edelim karıştıralım.
Kıymalı harç için soğanı ince doğrayalım sıvı yağ da kavuralım içine kıymayı ilave edelim kavrulunca domates sosunu, salçayı, tuzu ilave edelim kavuralım.
En son karabiber ekleyelim, kıymalı harcımızda hazır sosumuzu hazırlayalım.
Sıvı yağın içine malzemeleri ekleyip çırpalım, yufkamızı tezgaha serelim ortadan ikiye bölelim.
Sosumuzdan fırçayla sürelim geniş olan kısma patates koyalım iki ucunu kapatıp rulo saralım ne çok sıkı ne çok gevşek ben 2 yufkayı patatesli 2 yufkayı kıymalı ve tek 1 yufkayı sade yaptım.
Herkesin damak zevkine göre kalan sosu üzerine sürdüm tereyağını parça parça aralara septim.
170 dercede 35 dk pişirelim.
Ben akşamdan yaptım dolaba koydum sabah misafirim gelecekti onlar gelmeden pişirdim el açması sandılar böreğim tam not aldı yiyenlerden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Bir Tepside İki Lezzet (Yiyen Hazır Yufka Olduğunu Anlamayacak) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı