Biralı ekmek nasıl yapılır
Resimli Biralı Ekmek Tarifi
Biralı Ekmek yapılışı
Biralı Ekmek Resimli Tarif
imagesbiraliekmektarifiresimli5ad43f9ece5de
Malzemeler:
1 bardak tam buğday unu
2 bardak beyaz un
1¼ bardak iyi kalite bira, oda sıcaklığında
30 gram tereyağı, eritilip ılıtılmış
1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 buyuk somun
Elde Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız unları, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki birayı ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unları, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki birayı ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 6–7 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
3 Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın Bu surede hamurunuzun hacmi iki katına cıkacaktır
4 Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak buyuk oval bir beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin Ekmeğinizin ustune un serpip keskin bir bıcakla ½ cm derinliğinde 34 cizgi cizin
5 Ekmeğinizi fırına vermeden once fırına dayanıklı kucuk bir kaba ½ bardak su ilave edip fırının arka koşesine uygun bir yere yerleştirin
6 Onceden ısıtılmış 220 derece fırında 25 dakika ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Makinede Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak birayı ve tereyağını koyun Unları bir kaşıkla serperek birayı ortecek şekilde ilave edin Tuzu unun uzerine haznenin bir koşesine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Beyaz ekmek, 500 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
6 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin
Resimli Biralı Ekmek Tarifi
Biralı Ekmek yapılışı
Biralı Ekmek Resimli Tarif
imagesbiraliekmektarifiresimli5ad43f9ece5de
Malzemeler:
1 bardak tam buğday unu
2 bardak beyaz un
1¼ bardak iyi kalite bira, oda sıcaklığında
30 gram tereyağı, eritilip ılıtılmış
1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 buyuk somun
Elde Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız unları, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki birayı ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unları, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki birayı ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 6–7 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
3 Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın Bu surede hamurunuzun hacmi iki katına cıkacaktır
4 Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak buyuk oval bir beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin Ekmeğinizin ustune un serpip keskin bir bıcakla ½ cm derinliğinde 34 cizgi cizin
5 Ekmeğinizi fırına vermeden once fırına dayanıklı kucuk bir kaba ½ bardak su ilave edip fırının arka koşesine uygun bir yere yerleştirin
6 Onceden ısıtılmış 220 derece fırında 25 dakika ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Makinede Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak birayı ve tereyağını koyun Unları bir kaşıkla serperek birayı ortecek şekilde ilave edin Tuzu unun uzerine haznenin bir koşesine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Beyaz ekmek, 500 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
6 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin