Son konular

Biryani Tarifi Resimli

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Biryani nasıl yapılır
Biryani yapılışı


Biryani Tarifi

Biryani Malzemeleri
100 gr basmati pirinci 50 gr tereyağı 50 ml ayciceğiyağı 50 ml zeytin yağı 3 su bardağı et suyu 30 gr badem 50 gr kuru uzum 25 gr dolmalık fıstık 250 gr kemikli kuzu kaburga eti 2 kiraz domates 2 frenksoğanı bir kac tel safran yarım soğan tuz
imagesbiryanitarifiresimli5ad4163bcce48

Biryani yapılışı
Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp, doğradığınız soğanları ilave edin Pembeleşinceye kadar kavurun Kuzu etlerinden bir miktar kuşbaşı doğrayıp ilave edin, iyice soteleyin
Pirinci yıkayın Safranla birlikte ete ilave edip karıştırın Suyunu cekmesi icin demlenmeye bırakın Hazırladığınız yemeği bir kaseye alıp servis tabağını uzerine kapak yaparak ters cevirin
Badem, kuru uzum ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayciceğiyağında soteleyip biryaninin uzerine gezdirin Frenksoğanları ile susleyin Ayciceğiyağında kızarttığınız kiraz domates ile susleyip servis yapın
 

Similar threads

  • Soru
Resimli Fish Sayadie tarifi Fish Sayadie nasıl yapılır Fish Sayadie malzemeleri Fish Sayadie Malzemeleri 150 gr lagos balığı filetosu 40 gr basmati pirinci yarım nar 1 cay kaşığı kimyon 1 cay kaşığı yenibahar 1 bucuk su bardağı su 250 gr ayciceğiyağı 3 frenksoğanı 1 dal zahter 50 ml krema 1 cay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Bademli Ve Uzumlu Pilav nasıl yapılır Bademli Ve Uzumlu Pilavı Tarifi Bademli Ve Uzumlu Pilav Malzemeler 400 gr Pirinc 100 gr margarinEvin 50 gr Badem 50 gr Kuru uzum(Sultani) 1 tatlı kaşığı Tuz 2 bardak Et suyu imagesbademliveuzumlupilavtarifiresimli5ad41df24b768 Yemeğin Tarifi On...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Resimli Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarması nasıl yapılır Malzemeler 500 gr asma yaprağı 2 su bardağı dolmalık pirinc 1 cay bardağı zeytinyağı 1 soğan 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 2 tatlı kaşığı kuşuzumu Tuz, karabiber, nane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Bahar Pilavı nasıl yapılır Resimli Bahar Pilavı Tarifi Bahar Pilavı yapılışı Malzemeler Arpacık soğanı 20 gr Kereviz 100 gr Mantar 50 gr Tereyağı 75 gr Safran (veya zerdecal) 1 tutam Amerikan pirinci 500 gr Defne yaprakları 2 adet Tuz Karabiber Havuc 125 gr Şalgam 300 gr Dolmalık kabak 300 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Mutancana Tarifi Resimli Resimli Mutancana Tarifi Mutancana Nasıl Yapılır Mutancana Malzemeleri kuzu eti 1,6 gr kızıl uzum (1 avuc) 75gr arpacık soğanı 100 gr soyulmuş ic badem (12 avuc) 50 gr incir (4 adet) 50 gr tereyağı (2,5 corba kaşığı) 100 gr bal (2 corba kaşığı) 40 gr tuz (2 cay kaşığı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt