Bêşî (Kalbur Hurması) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3.5-4 su bardağı un
1 çimdik tuz
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Bêşî (Kalbur Hurması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ile şekeri eritin, sonra içine yumurta, yoğurt, sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Sonra içine un, kabartma tozu ve karbonatı, tuzu eleyerek ekleyin kurabiye hamuru gibi yumuşak bir hamur elde edin.
Yağı ocağa alıp kızdırın, hamurdan küçük parçalar koparıp çelik süzgeçten veya rendeye bastırarak şekil verin.
Kızgın yağda kızartın havlu kağıt serdiğiniz bir kabın içine kızarmış hurmaları alın.
Bütün hamur bittikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Bêşî (Kalbur Hurması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3.5-4 su bardağı un
1 çimdik tuz
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Bêşî (Kalbur Hurması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ile şekeri eritin, sonra içine yumurta, yoğurt, sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Sonra içine un, kabartma tozu ve karbonatı, tuzu eleyerek ekleyin kurabiye hamuru gibi yumuşak bir hamur elde edin.
Yağı ocağa alıp kızdırın, hamurdan küçük parçalar koparıp çelik süzgeçten veya rendeye bastırarak şekil verin.
Kızgın yağda kızartın havlu kağıt serdiğiniz bir kabın içine kızarmış hurmaları alın.
Bütün hamur bittikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Bêşî (Kalbur Hurması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı