Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 büyük çay bardağı irmik
1 büyük çay bardağı hindistan cevizi
1 adet vanilya
9 adet kakaolu petibör bisküvi
Üzeri için
Çikolata sosu
Dipfirisden vişne kullandım
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İmali çok kolay ve pratik bir hafif tatlı.
Vanilya hariç başka malzemeyi tencereye boşaltın ve orta ateşe alınır.
Kaynayana kadar karıştırılır ve ateşten alınır derin borcamın tabanına streç konulur.
Tatlı boşaltılır, orta kısmına bisküviler dizilir.
Ilıtıp üzerine streci kapatıp buzdolapta 2 saat soğutup servis tabağına çevirip isteğe nazaran soslanır ve dilimlenir.Afiyet olsun
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 büyük çay bardağı irmik
1 büyük çay bardağı hindistan cevizi
1 adet vanilya
9 adet kakaolu petibör bisküvi
Üzeri için
Çikolata sosu
Dipfirisden vişne kullandım
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İmali çok kolay ve pratik bir hafif tatlı.
Vanilya hariç başka malzemeyi tencereye boşaltın ve orta ateşe alınır.
Kaynayana kadar karıştırılır ve ateşten alınır derin borcamın tabanına streç konulur.
Tatlı boşaltılır, orta kısmına bisküviler dizilir.
Ilıtıp üzerine streci kapatıp buzdolapta 2 saat soğutup servis tabağına çevirip isteğe nazaran soslanır ve dilimlenir.Afiyet olsun
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı