Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 paket petibör bisküvi
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı süt
1 paket şekerli vanilin
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Fındık, ceviz kırığı vs.
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sütümüzün içerisine irmiğimizi ve şekerimizi katıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Pişen muhallebimizi ocaktan almadan evvel içerisine 1 paket şekerli vanilinimizi katıp, karışmasını sağladıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Ocaktan aldığımız muhallebimizin yarısını tatlıyı yapacağımız kabın içerisine koyuyoruz.
Daha sonra bisküvilerimizi 1 sıra diziyoruz.
Dizdiğimiz bisküvilerin üzerine muhallebimizi koyuyoruz. (ben muhallebiyi 3’e bölüp 2 kat yaptım, dilerseniz tıpkı halde daha fazla kat yapabilirsiniz. ).
Ilıyan tatlımızı dolaba kaldırıp en az 2 saat dinlendirdikten sonra süsleyip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. .
Not:tarif temelinde tek kat için, ben muhallebiyi 3 kesime bölüp, 2 katlı yaptım.
1 paket petibör bisküvi
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı süt
1 paket şekerli vanilin
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Fındık, ceviz kırığı vs.
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sütümüzün içerisine irmiğimizi ve şekerimizi katıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Pişen muhallebimizi ocaktan almadan evvel içerisine 1 paket şekerli vanilinimizi katıp, karışmasını sağladıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Ocaktan aldığımız muhallebimizin yarısını tatlıyı yapacağımız kabın içerisine koyuyoruz.
Daha sonra bisküvilerimizi 1 sıra diziyoruz.
Dizdiğimiz bisküvilerin üzerine muhallebimizi koyuyoruz. (ben muhallebiyi 3’e bölüp 2 kat yaptım, dilerseniz tıpkı halde daha fazla kat yapabilirsiniz. ).
Ilıyan tatlımızı dolaba kaldırıp en az 2 saat dinlendirdikten sonra süsleyip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. .
Not:tarif temelinde tek kat için, ben muhallebiyi 3 kesime bölüp, 2 katlı yaptım.