Bisküvili Pasta Tanımı İçin Materyaller
2.5 paket petibör bisküvi
1 litre süt
1 paket puding (Pudingle yapmak istemeyenler çikolata sos tanımını aşağıya yazıyorum.ben iki türlü de yaptım ikisi de çok lezzetli oluyor)
Çikolata sos
1 litre süt
2.5 kaşık dolusu mısır nişastası
2 kaşık dolusu kakao
1 bardak toz şeker
1 çay bardağı çikolata (Bitter yahut normal)
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağı
Ganaj için
100 gram krema
1 çay bardağı çikolata
Bisküvili Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
24*24luk kalıp kullandım ben. Siz kendi kalıbınıza nazaran kat sayısını değiştirebilirsiniz.
1 sıra bisküvi 1 sıra çikolata sos olacak halde 4 sıra yapıyoruz.
Elimizi biraz çabuk tutmamız gerekiyor yoksa çikolata sos soğur. Sıcakken süratlice yapmak gerekir.
En son kalan çikolata sosun hepsini üzerine döküp bir buzdolabı poşeti üzerine yerleştiriyoruz ki kabuk bağlamasın. 2 yahut 3 saat dolapta dinlendikten sonra çıkarıyoruz.
Öteki yandan ganaj için kremayı bir tavada hafif ısıtıyoruz. Dikkat edin kaynamasın kaynarca tereyağına dönüşecektir.
Isınan kremanın altını kapatıp çikolatamızı ekliyoruz düzgünce karıştırıp pürüzsüz bir hal almasını sağlıyoruz ve pastamızın üstüne döküyoruz.
Dilimleyip istediğimiz halde servis ediyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden.
2.5 paket petibör bisküvi
1 litre süt
1 paket puding (Pudingle yapmak istemeyenler çikolata sos tanımını aşağıya yazıyorum.ben iki türlü de yaptım ikisi de çok lezzetli oluyor)
Çikolata sos
1 litre süt
2.5 kaşık dolusu mısır nişastası
2 kaşık dolusu kakao
1 bardak toz şeker
1 çay bardağı çikolata (Bitter yahut normal)
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağı
Ganaj için
100 gram krema
1 çay bardağı çikolata
Bisküvili Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
24*24luk kalıp kullandım ben. Siz kendi kalıbınıza nazaran kat sayısını değiştirebilirsiniz.
1 sıra bisküvi 1 sıra çikolata sos olacak halde 4 sıra yapıyoruz.
Elimizi biraz çabuk tutmamız gerekiyor yoksa çikolata sos soğur. Sıcakken süratlice yapmak gerekir.
En son kalan çikolata sosun hepsini üzerine döküp bir buzdolabı poşeti üzerine yerleştiriyoruz ki kabuk bağlamasın. 2 yahut 3 saat dolapta dinlendikten sonra çıkarıyoruz.
Öteki yandan ganaj için kremayı bir tavada hafif ısıtıyoruz. Dikkat edin kaynamasın kaynarca tereyağına dönüşecektir.
Isınan kremanın altını kapatıp çikolatamızı ekliyoruz düzgünce karıştırıp pürüzsüz bir hal almasını sağlıyoruz ve pastamızın üstüne döküyoruz.
Dilimleyip istediğimiz halde servis ediyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden.