Bisküvili Şeftalili Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için;
6 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için;
2 adet şeftali (küp küp doğranmış)
7-8 tane böğürtlen
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yeteri kadar ufalanmış bisküvi
Taze nane yaprakları
Bisküvili Şeftalili Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebi için evvel şeker, nişasta, un ve süt tencereye alınır.
Yoğunlaşana kadar karıştırılarak pişirilir ve en son vanilya, tereyağ eklenerek orta ara karıştırılarak soğutulur.
Sos için farklı bir tencereye meyveler, şeker, nişasta ve limon suyu eklenerek kendi suyunda yoğunlaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
Soğuyan muhallebi servis kuplarına alınmadan evvel tabana ufalanmış bisküviler konulur. En son üzerine şeftalili sos gezdirilir.
Taze nane yaprakları ile süslenerek servis edilir.
Muhallebisi için;
6 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için;
2 adet şeftali (küp küp doğranmış)
7-8 tane böğürtlen
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yeteri kadar ufalanmış bisküvi
Taze nane yaprakları
Bisküvili Şeftalili Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebi için evvel şeker, nişasta, un ve süt tencereye alınır.
Yoğunlaşana kadar karıştırılarak pişirilir ve en son vanilya, tereyağ eklenerek orta ara karıştırılarak soğutulur.
Sos için farklı bir tencereye meyveler, şeker, nişasta ve limon suyu eklenerek kendi suyunda yoğunlaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
Soğuyan muhallebi servis kuplarına alınmadan evvel tabana ufalanmış bisküviler konulur. En son üzerine şeftalili sos gezdirilir.
Taze nane yaprakları ile süslenerek servis edilir.