Bisküvili Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
3 paket kakaolu puding
1 ,5 litre süt
1 paket kakaolu bisküvi (2 sıra)
1 paket sade bisküvi (2 sıra)
1 paket krem şanti
1 bardak süt (krem şantiyi yapmak için)
Eti çubuk çikolata
Gümüş pasta süsü (üzerini süslemek isteğe bağlı, meskende ne varsa.
Bisküvili Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pudingleri süt ile pişirelim. Pişen pudingi kenara alıp ortada karıştıralım kabuk tutmaması için.
Kelepçeli kek kalıbı ile yaptım ben, şayet kalıbınız yoksa tencerede yaparak da bu hali elde edebilirsiniz.
Kalıbımızın yerine yağlı kağıt yerleştirelim. Kenarlarına streç sinema geçirelim yapışmaması için.
İlk sıcağı çıkan pudingle yapmaya başlayalım pastamızı. Bir yemek kaşığı kadar pudingi, bisküvimizin yazısız kısmına sürüp kalıbımıza yapışacak biçimde yerleştirelim.
Bu biçimde bir sıra sade, bir sıra kakaolu bisküviyi dizelim fotoğraftaki üzere. Dizme süreci bitince kalan pudingi üzerine yayalım ve dolaba kaldıralım pastamızı.
Bu sırada şantimizi çırpıp onu da dolaba alalım biraz dinlensin.
2-3 saat dolapta dinlenen pastamızı çıkarıp kalıbını çıkaralım ve üzerini krem şanti ile kaplayalım. Ben tırtıklı görünüm elde etmek için doğrayıcı kullandım.
Krem şantiyle kaplama süreci bitince kenarları için çikolatayı kaynamış suya paketiyle koyun eriyecektir.
Çikolatanın ucunu makas ile kesin ve pastanın kenarlarına görseldeki üzere gezdirin.
Üzerini süslemek büsbütün konutunuzdaki gereçlere bağlı, ister benim üzere süsleyin, isterseniz ortasına sevdiklerinizin ismini yazın çikolata ile, isterseniz doğum günü yazısı yazın.
Bisküvili Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 paket kakaolu puding
1 ,5 litre süt
1 paket kakaolu bisküvi (2 sıra)
1 paket sade bisküvi (2 sıra)
1 paket krem şanti
1 bardak süt (krem şantiyi yapmak için)
Eti çubuk çikolata
Gümüş pasta süsü (üzerini süslemek isteğe bağlı, meskende ne varsa.
Bisküvili Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pudingleri süt ile pişirelim. Pişen pudingi kenara alıp ortada karıştıralım kabuk tutmaması için.
Kelepçeli kek kalıbı ile yaptım ben, şayet kalıbınız yoksa tencerede yaparak da bu hali elde edebilirsiniz.
Kalıbımızın yerine yağlı kağıt yerleştirelim. Kenarlarına streç sinema geçirelim yapışmaması için.
İlk sıcağı çıkan pudingle yapmaya başlayalım pastamızı. Bir yemek kaşığı kadar pudingi, bisküvimizin yazısız kısmına sürüp kalıbımıza yapışacak biçimde yerleştirelim.
Bu biçimde bir sıra sade, bir sıra kakaolu bisküviyi dizelim fotoğraftaki üzere. Dizme süreci bitince kalan pudingi üzerine yayalım ve dolaba kaldıralım pastamızı.
Bu sırada şantimizi çırpıp onu da dolaba alalım biraz dinlensin.
2-3 saat dolapta dinlenen pastamızı çıkarıp kalıbını çıkaralım ve üzerini krem şanti ile kaplayalım. Ben tırtıklı görünüm elde etmek için doğrayıcı kullandım.
Krem şantiyle kaplama süreci bitince kenarları için çikolatayı kaynamış suya paketiyle koyun eriyecektir.
Çikolatanın ucunu makas ile kesin ve pastanın kenarlarına görseldeki üzere gezdirin.
Üzerini süslemek büsbütün konutunuzdaki gereçlere bağlı, ister benim üzere süsleyin, isterseniz ortasına sevdiklerinizin ismini yazın çikolata ile, isterseniz doğum günü yazısı yazın.
Bisküvili Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı