Bitter Çikolatalı Kek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Yaklaşık 3 su bardağı kadar un kullandım ben
80 gram bitter çikolata
Bitter Çikolatalı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şekerle yumurtayı mikserle uygunca çırpın yaklaşık 5 dakika kadar. Daha sonra üzerine sıvı yağ, yoğurt ekleyip çırpın, birbirine yedirin.
Akabinde ununuzu, kabartma tozu, ve vanilya yavaş yavaş ekleyip akışkan bir kıvam elde edin, daha sonra hazırladığınız hamurunuzdan bir su bardağı kadar çıkarıp bir kaseye koyun.
Çıkardığınız hamurun üzerine 2yemek kaşığı kakaoyu ekleyip karıştırın. Daha sonra form alan kek kalıbınızı yeterlice yağlayıp altına un serpin.
Evvel beyaz olan kek hamurunuzu dökün kek kalıbınıza, ve bitter çikolatanızı ikiye ayırıp bir modülünü küçük küçük kesimler haline getirip kalıbınıza döktüğünüz hamurun üzerine eşit bir formda dökün.
Akabinde ayırmış olduğunuz kakaolu kek hamurunuzu da döküp evvelce ısıtılmış 180 derecede fırına atın. Yaklaşık 20 dakika kadar pişecektir.
Daha sonra pişen kekinizi fırından alıp birinci sıcaklığını alıp ılıdıktan sonra yavaş yavaş kenarlarını yere vurarak tepsiden kalkmasını sağlayın.
Büsbütün soğuyan kekinize ayırmış olduğunuz bitter çikolatayı şeffaf bir buzdolabı poşetine koyup bir bardak sıcak suyun içine koyun erimesi için.
Eriyen çikolatanızın ucunu hafif kürdan yardımıyla deldikten sonra üzerine gezdirip servis edebilirsiniz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Yaklaşık 3 su bardağı kadar un kullandım ben
80 gram bitter çikolata
Bitter Çikolatalı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şekerle yumurtayı mikserle uygunca çırpın yaklaşık 5 dakika kadar. Daha sonra üzerine sıvı yağ, yoğurt ekleyip çırpın, birbirine yedirin.
Akabinde ununuzu, kabartma tozu, ve vanilya yavaş yavaş ekleyip akışkan bir kıvam elde edin, daha sonra hazırladığınız hamurunuzdan bir su bardağı kadar çıkarıp bir kaseye koyun.
Çıkardığınız hamurun üzerine 2yemek kaşığı kakaoyu ekleyip karıştırın. Daha sonra form alan kek kalıbınızı yeterlice yağlayıp altına un serpin.
Evvel beyaz olan kek hamurunuzu dökün kek kalıbınıza, ve bitter çikolatanızı ikiye ayırıp bir modülünü küçük küçük kesimler haline getirip kalıbınıza döktüğünüz hamurun üzerine eşit bir formda dökün.
Akabinde ayırmış olduğunuz kakaolu kek hamurunuzu da döküp evvelce ısıtılmış 180 derecede fırına atın. Yaklaşık 20 dakika kadar pişecektir.
Daha sonra pişen kekinizi fırından alıp birinci sıcaklığını alıp ılıdıktan sonra yavaş yavaş kenarlarını yere vurarak tepsiden kalkmasını sağlayın.
Büsbütün soğuyan kekinize ayırmış olduğunuz bitter çikolatayı şeffaf bir buzdolabı poşetine koyup bir bardak sıcak suyun içine koyun erimesi için.
Eriyen çikolatanızın ucunu hafif kürdan yardımıyla deldikten sonra üzerine gezdirip servis edebilirsiniz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun