Son konular

Böğürtlen Reçeli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Böğürtlen Reçeli Tanımı İçin Materyaller
1 kilo böğürtlen
4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağ
Yarım limon

Böğürtlen Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Böğürtlenler yıkanır, süzülür.
Tencereye böğürtlenin yarısı konur, üzerine 2 su bardağı toz şeker dökülür.
Kalan böğürlen tekrar şekerin üstüne konur ve üzerine.
Kalan 2 su bardağı toz şeker ilave edilir.
1 saat kadar bekletilir.
Kısık ateşte ağzı kapalı bir halde, çok fazla karıştırılmadan kaynatılır. ( yaklaşık 1. 15 dk kadar).
İçine, tereyağ konur, limon sıkılır karıştırılır.
Bir çay tabağına, reçelin suyundan biraz konur ve tabak dik tutulur. Şayet, reçel birleşmiyorsa kıvamı olmuş demektir. Altı kapatılır.
Biraz soğuduktan sonra, kavanozlara konur ve zıt çevrilerek, bir gün bekletilir.
Not: benim üzere, reçelde ağır bir kıvam seviyorsanız bu formda yapın. Sulu seviyorsanız biraz daha az kaynatabilir ve birinci baştaki şekerli bekleme müddetini uzun tutabilirsiniz. 1 kilo böğürtlenden, 2 kavanoz reçel çıkıyor.
 
Üst Alt