Böğürtlenli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı fındık
Kreması için:
300 gram labne
200 gram krema
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Böğürtlen sosu için:
2 su bardağı böğürtlen
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
Böğürtlenli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Cheesecake yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; kremasını hazırlarken malzemeleri tek tek koyarak karıştırmaktır.
Tabanı için bisküvi ve fındıkları aynı anda rondodan geçirelim. Tereyağını ekleyip kaşıkla karıştıralım.
Kelepçeli yuvarlak bir fırın kabının içine yağlı kağıt koyalım.
Hazırladığımız bisküvi karışımını bu kabın içine bastırarak yerleştirelim. Bunun için geniş bir bardağın dibini kullanabilirsiniz.
Hazırladığımız tabanı kremamızı yapana kadar buzdolabında bekletelim.
Kremamız için ayrı bir kapta önce şeker ve labneyi çırpalım.
Bu aşamadan sonra her bir malzemeyi eklerken mikserle tek tek çırpıyoruz.
Sırasıyla krema, un, nişasta ve vanilyayı koyup tek tek karıştıralım.
Yumurtaları da tek tek koyup karıştıralım.
Hazırladığımız kremayı buzdolabından çıkardığımız bisküvili tabanın üstüne dökelim.
Önceden 175 derecede ısıttığımız fırının içine sıcağa dayanıklı bir kapta fırının alt tarafına 1 bardak kadar su koyalım. Bu kekimizin nemini koruması için.
Cheeskeki fırına verin. Yaklaşık 45 dk da pişecektir.
45 dakikanın sonunda fırını kapatın ama kek fırının içinde bekleyecek. Bunun için fırının kapağını tahta bir kaşıkla aralayın. Fırın soğuyana kadar bekletin.
Böğürtlen sosu için, böğürtlenin üzerine 3 kaşık şeker ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Şeker eriyince bir kasede yarım çay bardağı suyla erittiğiniz nişastayı böğürtlene ekleyin. Kıvam alınca sosu kapatın.
Fırından çıkarttığınız cheese kekin üstüne böğürtlen sosunu yayın.
1 gece buzdolabında dinlenirse daha da lezzetli olacaktır.
Kekinizi kalıptan çıkarmadan önce küçük bir bıçak yardımıyla kenarlarını kalıptan ayırın. Bu kekinizin parçalanmasını önleyecektir.
Afiyet olsun.
Böğürtlenli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı fındık
Kreması için:
300 gram labne
200 gram krema
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Böğürtlen sosu için:
2 su bardağı böğürtlen
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
Böğürtlenli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Cheesecake yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; kremasını hazırlarken malzemeleri tek tek koyarak karıştırmaktır.
Tabanı için bisküvi ve fındıkları aynı anda rondodan geçirelim. Tereyağını ekleyip kaşıkla karıştıralım.
Kelepçeli yuvarlak bir fırın kabının içine yağlı kağıt koyalım.
Hazırladığımız bisküvi karışımını bu kabın içine bastırarak yerleştirelim. Bunun için geniş bir bardağın dibini kullanabilirsiniz.
Hazırladığımız tabanı kremamızı yapana kadar buzdolabında bekletelim.
Kremamız için ayrı bir kapta önce şeker ve labneyi çırpalım.
Bu aşamadan sonra her bir malzemeyi eklerken mikserle tek tek çırpıyoruz.
Sırasıyla krema, un, nişasta ve vanilyayı koyup tek tek karıştıralım.
Yumurtaları da tek tek koyup karıştıralım.
Hazırladığımız kremayı buzdolabından çıkardığımız bisküvili tabanın üstüne dökelim.
Önceden 175 derecede ısıttığımız fırının içine sıcağa dayanıklı bir kapta fırının alt tarafına 1 bardak kadar su koyalım. Bu kekimizin nemini koruması için.
Cheeskeki fırına verin. Yaklaşık 45 dk da pişecektir.
45 dakikanın sonunda fırını kapatın ama kek fırının içinde bekleyecek. Bunun için fırının kapağını tahta bir kaşıkla aralayın. Fırın soğuyana kadar bekletin.
Böğürtlen sosu için, böğürtlenin üzerine 3 kaşık şeker ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Şeker eriyince bir kasede yarım çay bardağı suyla erittiğiniz nişastayı böğürtlene ekleyin. Kıvam alınca sosu kapatın.
Fırından çıkarttığınız cheese kekin üstüne böğürtlen sosunu yayın.
1 gece buzdolabında dinlenirse daha da lezzetli olacaktır.
Kekinizi kalıptan çıkarmadan önce küçük bir bıçak yardımıyla kenarlarını kalıptan ayırın. Bu kekinizin parçalanmasını önleyecektir.
Afiyet olsun.
Böğürtlenli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı