Böğürtlenli Nefis Fit Cuplar Tanımı İçin Materyaller
Tabanı İçin
2 yemek kaşığı kuru üzüm
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 çay bardağı badem (Ceviz, fındık da olur)
8 adet iran hurması
1 çay kaşığı tarçın (İsteğe göre)
Yeteri ölçüde su kıvam için
Böğürtlenli Kısım İçin
1 avuç böğürtlen
2 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı bal
Üzeri İçin
1 paket % 80 bitter çikolata
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Böğürtlenli Nefis Fit Cuplar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru üzüm ve hurmaları biraz suda bekletiyoruz. Akabinde robota ekleyip üzerine badem, yulaf ezmesi üzere dilediğimiz hoş kuruyemişleri ekliyoruz.
Kıvamına nazaran su eği yaparak dişe gelecek biçimde robottan çekiyoruz ve barımızın tabanını oluşturuyoruz.
Orta böğürtleni kısmı için: böğürtlenleri çatalla ezip püre haline getiriyoruz. Yoğurt, labne ve tatlılık oranına nazaran de biraz bal ek edip hepsini karıştırıyoruz.
Yağlı muffin kağıdı yahut yapışmaz kapsül kalıplara evvel 1 yemek kaşığı tabanı için yaptığımız yulaflı, kuruyemişli karışımdan hisse ediyoruz.
Akabinde üzerine böğürtlenli karışımdan eşitçe hisse ediyoruz. Buzluğa atıyoruz. Üzeri biraz donduktan sonra.
Hindistan cevizi yağı ile benmari yolu erittiğimiz çikolata karışımını kalıplarımızın en üzerine hisse ediyoruz. Tekrar buzluğa atıyoruz. 2 saat sonra çıkarıp afiyetle yiyelim.
Tabanı İçin
2 yemek kaşığı kuru üzüm
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 çay bardağı badem (Ceviz, fındık da olur)
8 adet iran hurması
1 çay kaşığı tarçın (İsteğe göre)
Yeteri ölçüde su kıvam için
Böğürtlenli Kısım İçin
1 avuç böğürtlen
2 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı bal
Üzeri İçin
1 paket % 80 bitter çikolata
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Böğürtlenli Nefis Fit Cuplar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru üzüm ve hurmaları biraz suda bekletiyoruz. Akabinde robota ekleyip üzerine badem, yulaf ezmesi üzere dilediğimiz hoş kuruyemişleri ekliyoruz.
Kıvamına nazaran su eği yaparak dişe gelecek biçimde robottan çekiyoruz ve barımızın tabanını oluşturuyoruz.
Orta böğürtleni kısmı için: böğürtlenleri çatalla ezip püre haline getiriyoruz. Yoğurt, labne ve tatlılık oranına nazaran de biraz bal ek edip hepsini karıştırıyoruz.
Yağlı muffin kağıdı yahut yapışmaz kapsül kalıplara evvel 1 yemek kaşığı tabanı için yaptığımız yulaflı, kuruyemişli karışımdan hisse ediyoruz.
Akabinde üzerine böğürtlenli karışımdan eşitçe hisse ediyoruz. Buzluğa atıyoruz. Üzeri biraz donduktan sonra.
Hindistan cevizi yağı ile benmari yolu erittiğimiz çikolata karışımını kalıplarımızın en üzerine hisse ediyoruz. Tekrar buzluğa atıyoruz. 2 saat sonra çıkarıp afiyetle yiyelim.