Böğürtlenli Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
Böğürtlen sos için;
300 gram böğürtlen
1 çay bardağı şeker
1 buçuk yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı su
Kreması için;
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
1 yumurta
1 paket labne peyniri
Ortalarına koymak için;
27 adet kedi lisanı
1 su bardağı süt (ıslanmak için)
Böğürtlenli Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
mutlu akşamlar bizim buralarda bol böğürtlen olunca pastada yapmak istedim eşim çok beğendi bu lezzetli tanımı paylaşıyorum kesinlikle deneyin böğürtlen kaide değil çilek frambuaz hepsiyle olur geçelim tarife
Birinci evvel böğürtlen sosu yapalım böğürtlen ve şekeri tencereye alın kaynasın. Nişasta, suyu, limon suyunu bir bardakta karıştırın içine dökün. 3 dakika orta ateşte pişirin, altını kapatın.
Kreması için labne peyniri ve vanilya hariç tencereye gereçleri alın kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynadıkta sonra çabucak altını kapatmayın 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
Ocaktan alın içine peyniri vanilyayı ekleyip yeterlice çırpın borcamın altına streçle kaplayın en altına krema yayın.
Kedi lisanlarını süte batırın dizin, tekrar krema tekrar kedi lisanı böğürtlen sosu yayın tekrar kedili tekrar krema bu türlü devam edin.
En üstüne kremayla kaplayın üzerini streçleyin 4 saat dolapta dinlendirin dolaptan alın zıt çevirin.
Üzerine dileyen artan sostan dökebilir deneyecek olanlara afiyet olsun bu kusursuz tanımı kesinlikle deneyin ben Şerife Hoşun sayfasından görüp yaptım nişastayı azaltarak denedim
Böğürtlen sos için;
300 gram böğürtlen
1 çay bardağı şeker
1 buçuk yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı su
Kreması için;
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
1 yumurta
1 paket labne peyniri
Ortalarına koymak için;
27 adet kedi lisanı
1 su bardağı süt (ıslanmak için)
Böğürtlenli Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
mutlu akşamlar bizim buralarda bol böğürtlen olunca pastada yapmak istedim eşim çok beğendi bu lezzetli tanımı paylaşıyorum kesinlikle deneyin böğürtlen kaide değil çilek frambuaz hepsiyle olur geçelim tarife
Birinci evvel böğürtlen sosu yapalım böğürtlen ve şekeri tencereye alın kaynasın. Nişasta, suyu, limon suyunu bir bardakta karıştırın içine dökün. 3 dakika orta ateşte pişirin, altını kapatın.
Kreması için labne peyniri ve vanilya hariç tencereye gereçleri alın kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynadıkta sonra çabucak altını kapatmayın 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
Ocaktan alın içine peyniri vanilyayı ekleyip yeterlice çırpın borcamın altına streçle kaplayın en altına krema yayın.
Kedi lisanlarını süte batırın dizin, tekrar krema tekrar kedi lisanı böğürtlen sosu yayın tekrar kedili tekrar krema bu türlü devam edin.
En üstüne kremayla kaplayın üzerini streçleyin 4 saat dolapta dinlendirin dolaptan alın zıt çevirin.
Üzerine dileyen artan sostan dökebilir deneyecek olanlara afiyet olsun bu kusursuz tanımı kesinlikle deneyin ben Şerife Hoşun sayfasından görüp yaptım nişastayı azaltarak denedim