Böğürtlenli Triliçe Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1 paket krema
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
Böğürtlenli sosu için;
6-7 yemek kaşığı böğürtlen reçeli
2-3 yemek kaşığı şeker
1,5-2 yemek kaşığı nişasta (Açmak için su )
Üzeri için;
1 paket kremşanti
Böğürtlenli Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tatlının keki için 2 farklı karıştırma kabına yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım beyazına 2-3 kaşık şeker ve bi çimdik tuz koyup kremşanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
Sarısına şeker ve suyu ekleyip rengi beyazlaşana kadar çırpalım sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ek ederek, çırpmaya devam edelim.
Beyazından iki kaşık alalım ve süratlice çırpalım kalan beyazınıda üç seferde spatula yardımı ile alttan üste köpüğünü söndürmeden karıştıralım hazırladığımız kek hamurunu, dikdörtgen büyük uzunluk fırın kabına dökelim.
Evvelden ısıttığımız 170 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika kekimizin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Kekimiz pişerken, tatlımızın böğürtlen sosunu hazırlayalım.
Bunun için; böğürtlen reçelini blenderden geçirelim ve süzelim süzdüğümüz böğürtleninin suyunu tencereye alalım şekerimizi koyalım ve 2-3 dakika kaynatalım su ile açtığımız nişastayı sosumuza koyalım ve hafif yoğunlaşınca ocaktan alalım.
Güzelce kabarıp pişen kekimizi fırından çıkartalım. Sıcağının çıkması için 10 dakika daha bekletelim. Bu ortada kekimizi ıslatmak için derin bir kaba süt, şeker ve kremayı alalım ve karıştıralım. Büsbütün şekerleri eriyen şerbetimiz hazır.
Kekimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra, sütlü şerbeti güzelce çekebilmesi için üzerine kürdan ile delikler açalım. Sütün tamamını kekin üzerine gezdirelim. Sütü büsbütün çekene kadar dinlenmeye bırakalım. Kremşantiyi üzerinde yazan formda hazırlayalım.
Dinlenen ve sütü çeken kekimizin üzerine hazırlamış olduğum krem şantiyi sürelim.
Bu kademede tatlının üzerini süslemek için krem şantiden 2 kaşık ayıralım. Son olarak büsbütün soğumuş olan böğürtlen sosunu da tatlının üzerine gezdirelim.
Ayırmış olduğumuz krem şanti ile tatlının üzerini ince ince çizgiler çizelim ve bir kürdan yardımı ile form verelim. Buzdolabına kaldıralım ve 4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Böğürtlenli Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1 paket krema
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
Böğürtlenli sosu için;
6-7 yemek kaşığı böğürtlen reçeli
2-3 yemek kaşığı şeker
1,5-2 yemek kaşığı nişasta (Açmak için su )
Üzeri için;
1 paket kremşanti
Böğürtlenli Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tatlının keki için 2 farklı karıştırma kabına yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım beyazına 2-3 kaşık şeker ve bi çimdik tuz koyup kremşanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
Sarısına şeker ve suyu ekleyip rengi beyazlaşana kadar çırpalım sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ek ederek, çırpmaya devam edelim.
Beyazından iki kaşık alalım ve süratlice çırpalım kalan beyazınıda üç seferde spatula yardımı ile alttan üste köpüğünü söndürmeden karıştıralım hazırladığımız kek hamurunu, dikdörtgen büyük uzunluk fırın kabına dökelim.
Evvelden ısıttığımız 170 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika kekimizin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Kekimiz pişerken, tatlımızın böğürtlen sosunu hazırlayalım.
Bunun için; böğürtlen reçelini blenderden geçirelim ve süzelim süzdüğümüz böğürtleninin suyunu tencereye alalım şekerimizi koyalım ve 2-3 dakika kaynatalım su ile açtığımız nişastayı sosumuza koyalım ve hafif yoğunlaşınca ocaktan alalım.
Güzelce kabarıp pişen kekimizi fırından çıkartalım. Sıcağının çıkması için 10 dakika daha bekletelim. Bu ortada kekimizi ıslatmak için derin bir kaba süt, şeker ve kremayı alalım ve karıştıralım. Büsbütün şekerleri eriyen şerbetimiz hazır.
Kekimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra, sütlü şerbeti güzelce çekebilmesi için üzerine kürdan ile delikler açalım. Sütün tamamını kekin üzerine gezdirelim. Sütü büsbütün çekene kadar dinlenmeye bırakalım. Kremşantiyi üzerinde yazan formda hazırlayalım.
Dinlenen ve sütü çeken kekimizin üzerine hazırlamış olduğum krem şantiyi sürelim.
Bu kademede tatlının üzerini süslemek için krem şantiden 2 kaşık ayıralım. Son olarak büsbütün soğumuş olan böğürtlen sosunu da tatlının üzerine gezdirelim.
Ayırmış olduğumuz krem şanti ile tatlının üzerini ince ince çizgiler çizelim ve bir kürdan yardımı ile form verelim. Buzdolabına kaldıralım ve 4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Böğürtlenli Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı