Son konular

Bohça Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Bohça Kebabı Tanımı İçin Materyaller

Krep hamuru için;
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
İç harcı için;
500 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
2 adet sivri biber
Yarım kırmızı kapya biber
2 adet domates
1 kase haşlanmış bezelye, havuç
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Karabiber, tuz
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Bohça Kebabı Tanımı Yapılışı

Öncelikle krep için gereçleri karıştırma kabına alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırıyoruz.
Tavamızı ısıtıp bir kepçe tavaya alıp hamuru yayarak artlı önlü pişiriyoruz.
Etlerimiz için tencereye sıvı yağ koyuyoruz ısıtıyoruz, yüksek ateşte etleri kavurmaya başlıyoruz.
Domates, soğan ve biberleri küp küp doğruyoruz tencereye alıyoruz, kavurmaya devam ediyoruz.
Salçasını ve baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz.
En son bezelye ve havuç ekleyip karıştırıp bir iki dk sonra kapatıyoruz.
Kreplerin ortasına iç materyalinden koyup kenarlarından katlayarak kapatıyoruz borcam tepsiye yerleştiriyoruz.
Hepsini birebir formda tamamlıyoruz.
Beşamel sosu için tereyağını tencereye alıyoruz eritiyoruz.
Unu ek edip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sütünü ekleyip devamlı karıştırıyoruz.
Karabiber ve tuz ek edip ağırlaşınca ocaktan alıyoruz, tepsinin üzerine döküyoruz.
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine serpiştirip 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, yaklaşık 30 dakika kadar.
Afiyet olsun hanımlar
 

Similar threads

  • Soru
Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için; 500g kuşbaşı doğranmış et 2 adet küçük boy soğan 1 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 500g mantar Tuz Kekik Pulbiber Kimyon Karabiber Dışı için; 2 adet yufka Beşamel sosu için; 2 yemek kaşığı un 3su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Süper Bir Lezzet Bohça Kebabı Tanımı İçin Materyaller 1 kg tavuk göğüs eti 1 tane büyük soğan 2 tane çarliston biber 1 tane kapya biber 2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yedibahar 1 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı pulbiber 2 su bardağı bezelye 2 su bardağı patates 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Dillere Destan Bohça Kebabı Tanımı İçin Malzemeler İç materyali için : 2 adet tavuk göğsü 2 adet sivri biber 2 adet domates 1 adet soğan 1.5 çay bardağı garnitür 1 tatlı kaşığı domates salçası 100 gram kaşar peyniri rendesi Tuz Pulbiber Krep hamuru için : 2 adet yumurta 2 su bardağından 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tavuklu Sebzeli Bohça Kebabı‍ Tarifi İçin Malzemeler Krep için malzemeler; 2 adet yumurta 2 bardak süt 3 yemek kaşığı sıvı yağ 7-8 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz İç malzemeleri; 500 gr tavuk göğsü 1 orta boy kuru soğan 1 adet havuç 1 orta boy patates 1 adet rendelenmiş domates 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Buğu Kebabı Tanımı İçin Materyaller 1 kg tavuk göğsü 4 adet domates 2 adet soğan 2 adet kapya biber 3 adet sivri biber 1 su bardağı bezelye havuç (Konserve ) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça Tuz kara biber pul biber kekik Beşamel sos için 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt