Bohça Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Krep hamuru için;
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
İç harcı için;
500 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
2 adet sivri biber
Yarım kırmızı kapya biber
2 adet domates
1 kase haşlanmış bezelye, havuç
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Karabiber, tuz
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Bohça Kebabı Tanımı Yapılışı
Öncelikle krep için gereçleri karıştırma kabına alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırıyoruz.
Tavamızı ısıtıp bir kepçe tavaya alıp hamuru yayarak artlı önlü pişiriyoruz.
Etlerimiz için tencereye sıvı yağ koyuyoruz ısıtıyoruz, yüksek ateşte etleri kavurmaya başlıyoruz.
Domates, soğan ve biberleri küp küp doğruyoruz tencereye alıyoruz, kavurmaya devam ediyoruz.
Salçasını ve baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz.
En son bezelye ve havuç ekleyip karıştırıp bir iki dk sonra kapatıyoruz.
Kreplerin ortasına iç materyalinden koyup kenarlarından katlayarak kapatıyoruz borcam tepsiye yerleştiriyoruz.
Hepsini birebir formda tamamlıyoruz.
Beşamel sosu için tereyağını tencereye alıyoruz eritiyoruz.
Unu ek edip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sütünü ekleyip devamlı karıştırıyoruz.
Karabiber ve tuz ek edip ağırlaşınca ocaktan alıyoruz, tepsinin üzerine döküyoruz.
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine serpiştirip 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, yaklaşık 30 dakika kadar.
Afiyet olsun hanımlar
Krep hamuru için;
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
İç harcı için;
500 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
2 adet sivri biber
Yarım kırmızı kapya biber
2 adet domates
1 kase haşlanmış bezelye, havuç
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Karabiber, tuz
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Bohça Kebabı Tanımı Yapılışı
Öncelikle krep için gereçleri karıştırma kabına alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırıyoruz.
Tavamızı ısıtıp bir kepçe tavaya alıp hamuru yayarak artlı önlü pişiriyoruz.
Etlerimiz için tencereye sıvı yağ koyuyoruz ısıtıyoruz, yüksek ateşte etleri kavurmaya başlıyoruz.
Domates, soğan ve biberleri küp küp doğruyoruz tencereye alıyoruz, kavurmaya devam ediyoruz.
Salçasını ve baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz.
En son bezelye ve havuç ekleyip karıştırıp bir iki dk sonra kapatıyoruz.
Kreplerin ortasına iç materyalinden koyup kenarlarından katlayarak kapatıyoruz borcam tepsiye yerleştiriyoruz.
Hepsini birebir formda tamamlıyoruz.
Beşamel sosu için tereyağını tencereye alıyoruz eritiyoruz.
Unu ek edip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sütünü ekleyip devamlı karıştırıyoruz.
Karabiber ve tuz ek edip ağırlaşınca ocaktan alıyoruz, tepsinin üzerine döküyoruz.
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine serpiştirip 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, yaklaşık 30 dakika kadar.
Afiyet olsun hanımlar