Bol Acılı Kapuska

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Bol Acılı Kapuska Tanımı İçin Materyaller
1 küçük uzunluk lahana
3 orta uzunluk rendelenmiş kuru soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
7-8 adet doğranmış kuru domates
1,5 yemek kaşığı domates yada biber salçası
1 su bardağı rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı pul biber(daha az yada daha çok damak zevkinize göre)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Bol Acılı Kapuska Tanımı Yapılışı

Lahanayı 4 eşit kesime bölüp genişçe bir kapta sirkeli suda 15-20 dk bekletiyoruz.
Sonrasında güzelce yıkıyoruz. Salata yapar üzere doğruyoruz.
Tencereye yağı koyup soğanları kavuruyoruz, akabinde sarımsak ve kuru domatesleri ekleyip 1-2 dk daha kavuruyoruz.
Akabinde salça ve rendelenmiş domatesi de ekleyip 5 dk daha soteliyoruz.
Doğranmış lahanaları da ekleyip uygunca karıştırıp kapağı kapalı 5 dk kavuruyoruz.
Tuzu, baharatı, pirinci ve üzerini bir parmak geçecek kadar suyu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun. ️.
 
Üst Alt