Bol Bakliyatlı Kış Çorbası(Terbiyeli) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış mısır (dondurucudan koydum siz hazır kullanabilirsiniz)
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
Tuz
1 tepeleme yemek kaşığı un
Sosu için gereç;
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik ,pul biber, nane
Bol Bakliyatlı Kış Çorbası(Terbiyeli) Tanımı Yapılışı
Haşlanmış bakliyatları tencereye alalım 6 bardak sıcak su ek edelim (varsa etsuyu daha hoş olur).
10 dakika kaynadıktan sonra yumurta sarısı yoğurt ve unu yeterlice çırpalım, kaynayan çorbamıza ek edelim.
Öbür tarafta farklı tavada ince ince doğradığınız kurusu soğanı ,tereyağı ve sıvı yağla rengi şeffaflaşana kadar kavuralım.
Üzerine nane kırmızıbiber ek edip bir iki cins karıştıralım.
Hafif kavrulan sosu çorbamızın üzerine dökelim , 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
Kış çorbamız hazır.
Deneyeceklere afiyet olsun.
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış mısır (dondurucudan koydum siz hazır kullanabilirsiniz)
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
Tuz
1 tepeleme yemek kaşığı un
Sosu için gereç;
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik ,pul biber, nane
Bol Bakliyatlı Kış Çorbası(Terbiyeli) Tanımı Yapılışı
Haşlanmış bakliyatları tencereye alalım 6 bardak sıcak su ek edelim (varsa etsuyu daha hoş olur).
10 dakika kaynadıktan sonra yumurta sarısı yoğurt ve unu yeterlice çırpalım, kaynayan çorbamıza ek edelim.
Öbür tarafta farklı tavada ince ince doğradığınız kurusu soğanı ,tereyağı ve sıvı yağla rengi şeffaflaşana kadar kavuralım.
Üzerine nane kırmızıbiber ek edip bir iki cins karıştıralım.
Hafif kavrulan sosu çorbamızın üzerine dökelim , 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
Kış çorbamız hazır.
Deneyeceklere afiyet olsun.