Son konular

Bol Ekşili Kısır

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Bol Ekşili Kısır Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı kısırlık bulgur
Sıcak su (bulgurun üzerini kapatacak kadar)
2 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ (göz kararı, zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışık kullandım.)
2 orta uzunluk soğan
2 orta uzunluk domates
Marul (istenildiği kadar)
Tuz, karabiber, pulbiber (damak tadına nazaran göz kararı)
1 limonun suyu
2 orta uzunluk salatalık turşusu(arzuya göre)

Bol Ekşili Kısır Tanımı Yapılışı

Öncelikle 2 su bardağı kısırlık bulguru pak bir kaba alıp üzerine kaynamış sıcak suyu dökelim.
Suyu göz kararı ayarlayabiliriz, üstünü kapatacak kadar kâfi olur.
Bulgurun yumuşayıp şişmesi için üzerine bir kap koyup bekletelim.
Bulguru bekletirken bu sırada küçük bir tavaya biraz zeytinyağı, biraz ayçiçek yağı dökelim.
Yağ hafif ısınınca yemeklik doğramış olduğumuz soğanları ekleyelim, iki üç kez karıştırdıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı salçayı da ek edip kavuralım.
Salçanın güzelce soğanlarla karışmasını sağladıktan sonra pulbiber, karabiber yahut istenilen baharatları, tuzu ekleyelim, biraz daha karıştırıp kavuralım.
Soğanların canlı kalmamasına ihtimam gösterelim.
Kavurduğumuz salçalı soğan karışımını yumuşayan bulgurların üzerine ekleyelim ve uygunca karıştıralım.
Yıkayıp minik minik küp halinde doğradığımız domatesleri, ince ince doğradığımız marulları ve salatalık turşusunu da salçalı bulgurumuz hafif soğuduktan sonra ekleyelim, tekrar yeterlice karıştıralım.
Son olarak da 1 limonun suyunu da sıkıp karıştıralım.
Servis tabağına alıp servis yapalım.
Salatalık turşusu eklenmese de olur, kısırın tuzunu dengelemeye yardımcı olması açısından ve sevdiğimiz için ekledim ben.

Maydanoz, taze soğan üzere yeşillikler varsa onlar da eklenir, ben konutta ne varsa onları kullandım.
 
Üst Alt