Bol Gereçli Karışık Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
5-6 su bardağı un( denetimli ekleyin, unun markasına nazaran ölçü değişiklik gösterebilir).
Hamurun altına serpmek için
Mısır unu
Hamurumuzun üzerine sürmek için sosumuz;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (İsterseniz ikisini de domates salçası kullanabilirsiniz)
Dolu 1 tatlı kaşığı kekik
Yarım su bardağından 1-2 parmak eksik sıvı yağ
Yarım su bardağı kadar su
Hamurumuzun üzeri için materyallerimiz;
Kaşar peyniri
Küp küp doğranmış domates
İnce doğranmış yeşil biber, kırmızı biber, soğan, mantar
Sucuk ve sosis
Bol Gereçli Karışık Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur yoğuracağımız kaba ılık suyu alalım, içine mayayı ve şekerimizi koyalım karıştıralım.
Daha sonra başka malzemeleride koyup, unumuzu da denetimli ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hafif ele yapışan bir hamur olsa da sorun değil biçim verirken biraz unla toparlayabilirsiniz.
Yoğurduğumuz hamuru mayalandıralım.
Hamur dinlenirken pizza sosunu ve koyacağımız gereçleri hazırlayalım.
Pizza sos için bir kaba yağı salçayı suyu ve kekiği koyup karıştıralım kenara alalım.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp 2 kesime ayıralım. (ben iki tepsi yaptım isterseniz 3e bölüp biraz daha küçük pizza yapabilirsiniz. İnceliğini nasıl isterseniz ona nazaran ayarlayın)
Kullanacağımız fırın tepsisini yağlayalım ve üzerine bir iki yemek kaşığı mısır ununu serpiştirelim.
Hamurun bir modülünü tepsiye alalım elimizi hafif yağlayalım ve hamuru tepsi boyutunda açalım. Ya da tezgahta üzerine biraz un serpiştirip merdane ile tepsi boyutunda açın ikiside düzgün oluyor.
Hamurun üzerine bir iki yemek kaşığı kadar pizza sosundan koyup her yerine sürelim, kaşar peyniri serpiştirelim.
Sonra malzemelerimizi(sebzelerimizi) koyalım. Ben 220 derecede 30-40dakika kadar pişirdim. Pişirme müddeti fırına nazaran değişir.
Gereçler pişmeye yakınken tepsiyi fırından çıkartıp üzerine de kaşar peyniri serpiştirelim biraz da o denli pişirelim ve pizzamız hazır. Birinci sıcağı çıkınca yiyelim afiyet olsun
Bol Materyalli Karışık Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
5-6 su bardağı un( denetimli ekleyin, unun markasına nazaran ölçü değişiklik gösterebilir).
Hamurun altına serpmek için
Mısır unu
Hamurumuzun üzerine sürmek için sosumuz;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (İsterseniz ikisini de domates salçası kullanabilirsiniz)
Dolu 1 tatlı kaşığı kekik
Yarım su bardağından 1-2 parmak eksik sıvı yağ
Yarım su bardağı kadar su
Hamurumuzun üzeri için materyallerimiz;
Kaşar peyniri
Küp küp doğranmış domates
İnce doğranmış yeşil biber, kırmızı biber, soğan, mantar
Sucuk ve sosis
Bol Gereçli Karışık Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur yoğuracağımız kaba ılık suyu alalım, içine mayayı ve şekerimizi koyalım karıştıralım.
Daha sonra başka malzemeleride koyup, unumuzu da denetimli ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hafif ele yapışan bir hamur olsa da sorun değil biçim verirken biraz unla toparlayabilirsiniz.
Yoğurduğumuz hamuru mayalandıralım.
Hamur dinlenirken pizza sosunu ve koyacağımız gereçleri hazırlayalım.
Pizza sos için bir kaba yağı salçayı suyu ve kekiği koyup karıştıralım kenara alalım.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp 2 kesime ayıralım. (ben iki tepsi yaptım isterseniz 3e bölüp biraz daha küçük pizza yapabilirsiniz. İnceliğini nasıl isterseniz ona nazaran ayarlayın)
Kullanacağımız fırın tepsisini yağlayalım ve üzerine bir iki yemek kaşığı mısır ununu serpiştirelim.
Hamurun bir modülünü tepsiye alalım elimizi hafif yağlayalım ve hamuru tepsi boyutunda açalım. Ya da tezgahta üzerine biraz un serpiştirip merdane ile tepsi boyutunda açın ikiside düzgün oluyor.
Hamurun üzerine bir iki yemek kaşığı kadar pizza sosundan koyup her yerine sürelim, kaşar peyniri serpiştirelim.
Sonra malzemelerimizi(sebzelerimizi) koyalım. Ben 220 derecede 30-40dakika kadar pişirdim. Pişirme müddeti fırına nazaran değişir.
Gereçler pişmeye yakınken tepsiyi fırından çıkartıp üzerine de kaşar peyniri serpiştirelim biraz da o denli pişirelim ve pizzamız hazır. Birinci sıcağı çıkınca yiyelim afiyet olsun
Bol Materyalli Karışık Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı