Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı bulgur (180 ml lik bardak)
1 kesim kemikli et
1 adet patates
1 çay bardağı bezelye
1 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
Zeytinyağ
Tuz
Üzeri için;
Tereyağı
Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Pilav tenceresine modül eti koyup bol su ile 15 dk pişirelim.
Başka bir tavada zeytinyağ ile kare kare kestiğimiz soğan, sarımsak, havuç, patates ve biberi kavuralım.
Akabinde bezelye domates rendesi ve salçayı ekleyip 2 dk daha kavuralım.
Etin içerisine bulguru ekleyelim suyu yetersizse ekleme yapalım.
10 dk da bulgurla pişirelim.
Akabinde kavurduğumuz zerzevatları de ekleyip karıştıralım.
Tuzunu ekleyelim. 10 dk da bu biçimde pişsin.
Servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş tereyağ gezdirelim.
Afiyet olsun.
2 su bardağı bulgur (180 ml lik bardak)
1 kesim kemikli et
1 adet patates
1 çay bardağı bezelye
1 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
Zeytinyağ
Tuz
Üzeri için;
Tereyağı
Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Pilav tenceresine modül eti koyup bol su ile 15 dk pişirelim.
Başka bir tavada zeytinyağ ile kare kare kestiğimiz soğan, sarımsak, havuç, patates ve biberi kavuralım.
Akabinde bezelye domates rendesi ve salçayı ekleyip 2 dk daha kavuralım.
Etin içerisine bulguru ekleyelim suyu yetersizse ekleme yapalım.
10 dk da bulgurla pişirelim.
Akabinde kavurduğumuz zerzevatları de ekleyip karıştıralım.
Tuzunu ekleyelim. 10 dk da bu biçimde pişsin.
Servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş tereyağ gezdirelim.
Afiyet olsun.