Son konular

Bol Sebzeli Şehriye Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Bol Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
3 adet kırmızı sivri biber
3 adet yeşil sivri biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı iri uzunluk şehriye
Tuz
Sıvı yağ
250 gram tavuk göğsü yahut 1 adet tavuk but eti

Bol Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel minik minik kestiğimiz tavukları küçük bir tencerede kendi suyunda az biraz tuzla birlikte haşlamaya bırakıyoruz.
Biberleri yıkayıp, içini temizliyoruz, soğanı soyuyoruz bütün zerzevatları birlikte küp küp kesiyoruz. Derin bir tencereye sıvı yağını koyuyoruz üzerine zerzevatları ekliyoruz salçayla birlikte uygunca kavuruyoruz.
Üzerine evvelden hafif haşladığımız tavuk göğsünü koyuyoruz 5 dakika kadar pişiriyoruz. En son üzerine 2 su bardağı şehriyesini koyup karıştırıyoruz üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ek ediyoruz.
En son tuzunuda ekliyoruz kısık ateşte yaklaşık 15. 20 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz hafif ıslak olduğunda ocağın altını kapatıyoruz.
Pilavın kapağını kapatıp, üzerine pak bir mutfak havlusu koyun kendi buharında demlenecektir afiyet olsun yanında soğan domates dilimleri yahut turşu eşliğinde servis ediyoruz afiyet olsun.
Bol Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Sebzeli İncik Haşlama Ve Suyunda Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Materyaller 2 adet tavuk incik ( sayıyı isterseniz artırabilirsiniz) 1 tane patates 1 tane soğan 1 tane havuç 1 tane kabak Yarım dilim bal kabağı 1 tane kapya biber Çeyrek limon Pilav için; 1 çay bardağı arpa şehriye 2,5 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tavuk Etli Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı İçin Materyaller 300 gram kuşbaşı tavuk bonfile 1 adet soğan 2 adet sivri biber 1 adet kapya biber 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı arpa şehriye 4 su bardağı su Sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Tavuk Etli Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı İçin Materyaller 5 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet domates 1 adet kapya biber 1 adet yeşil biber 1 adet soğan 2 su bardağı şehriye 3 su bardağı sıcak su Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Yağ kızdıktan sonra küp küp doğradığımız soğanları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tavuklu Sebzeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler 1 adet tavuk göğsü 1 çay bardağı bezelye 2 adet havuç 1 adet patates Yarım çay bardağından biraz fazla tel şehriye Sıvı yağ Tuz Tereyağı göz kararı su Terbiyesi için 1 kase yoğurt 2 yemek kaşığı un Yarım limon suyu Tavuklu Sebzeli Çorba Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Domatesli Naneli Ferahlatan Yaz Pilavı (Yıldız Şehriye Pilavı) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı yıldız şehriye 3 adet orta uzunluk domates 2 çay kaşığı kuru nane Yarım et bulyon Ayçiçek yağı Tereyağı yahut margarin Tuz Karabiber Domatesli Naneli Ferahlatan Yaz Pilavı (Yıldız Şehriye Pilavı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt