Bol Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 kg çiğ kadayıf
1.5 su bardağı sıvı yağ
Ortasına
50 gram kadar tereyağ
İçi için
500 gram çekilmiş ceviziçi
Şerbet için
8 su bardağı toz şeker
9 su bardağı su
1 kaç damla limon suyu
Bol Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Toz şekeri derin tencereye koyuyoruz.
Üzerine 9 su bardağı suyu ek edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayınca bi kaç damla limon suyu döküp 10 dk daha kaynatıyoruz altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz şerbet ılık olacak.
Çiğ kadayıfı elimizle tiftikliyoruz.
Daha sonra derin bir kaba alıp üzerine sıvı yağ döküp yeterlice harmanlıyoruz tiftik tiftik yapıyoruz.
Daha sonra kadayıfın yarısını fırın tepsisine yağlanmış kadayıfı yerleştiriyoruz.
Bastırabildiğimiz kadar bastırıyoruz.
Daha sonra tepsinin büyüklüğüne nazaran ceviz içimizi çokça serpiştiriyoruz.
Tereyağları kesimlere ayırıp üzerine eşit formda yerleştiriyoruz.
Daha sonra üzerine kalan kadayıfı da koyup elimizle her yerine eşit olacak şekilde bastırabildiğimiz kadar bastırıyoruz.
180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Değerli =Pişen kadayıfı da fırından çıkartıp ılımaya bırakıyoruz
Kadayıf da ılık olacak sıcak olmayacak katiyetle sıcak olursa kadayıf hamur olur kadayıf ve şerbet ılık olacak ılık şerbeti de döküp döküp 1 saat dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun.
1 kg çiğ kadayıf
1.5 su bardağı sıvı yağ
Ortasına
50 gram kadar tereyağ
İçi için
500 gram çekilmiş ceviziçi
Şerbet için
8 su bardağı toz şeker
9 su bardağı su
1 kaç damla limon suyu
Bol Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Toz şekeri derin tencereye koyuyoruz.
Üzerine 9 su bardağı suyu ek edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayınca bi kaç damla limon suyu döküp 10 dk daha kaynatıyoruz altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz şerbet ılık olacak.
Çiğ kadayıfı elimizle tiftikliyoruz.
Daha sonra derin bir kaba alıp üzerine sıvı yağ döküp yeterlice harmanlıyoruz tiftik tiftik yapıyoruz.
Daha sonra kadayıfın yarısını fırın tepsisine yağlanmış kadayıfı yerleştiriyoruz.
Bastırabildiğimiz kadar bastırıyoruz.
Daha sonra tepsinin büyüklüğüne nazaran ceviz içimizi çokça serpiştiriyoruz.
Tereyağları kesimlere ayırıp üzerine eşit formda yerleştiriyoruz.
Daha sonra üzerine kalan kadayıfı da koyup elimizle her yerine eşit olacak şekilde bastırabildiğimiz kadar bastırıyoruz.
180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Değerli =Pişen kadayıfı da fırından çıkartıp ılımaya bırakıyoruz
Kadayıf da ılık olacak sıcak olmayacak katiyetle sıcak olursa kadayıf hamur olur kadayıf ve şerbet ılık olacak ılık şerbeti de döküp döküp 1 saat dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun.