Son konular

Bol Şifalı Tavuk Haşlama

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Bol Şifalı Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk eti (ben 2 adet kalçalı but kullandım)
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet kereviz
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
Karabiber
Toz zerdeçal
Tuz
Ve bol limon

Bol Şifalı Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tavukların derilerini temizleyip iri kesimler halinde etlerini ayırın.
Daha sonra bir düdüklüde evvel soğan ve rendelenmiş 1 adet havuçları zeytinyağ ile kavurup tavukları da atarak biraz daha çevirdikten sonra su ekleyerek düdüklüde etleri yaklaşık 10 dk pişirelim.
Ardından başka zerzevatları irice doğrayıp hazırlayalım.
Bir tencereye alalım ve 10 dk sonra pişen tavuk etlerini suyu ile doğradığımız sebzelerin üzerine dökerek baharatlarını da ek ederek orta kısık ateşte patatesler ve öteki sebzeler pişene kadar pişirelim.
En son ince kıyılmış maydanozları da ek ederek altını kapatalım.
Bol limon be karabiber ile servis edip afiyet ile bol suyundan içerek yiyelim
Afiyet olsun

@secilinn_mutfagi.

Bol Şifalı Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Sebzeli Tavuk Haşlama (Bol Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet tavuk but 2 adet havuç 4 adet orta boy patates 3 diş sarımsak Birkaç adet tane karabiber 1 tutam dereotu Bir yemek kaşığı tereyağı 1 küçük kuru soğan 1 çay kaşığı tuz Sebzeli Tavuk Haşlama (Bol Vitamin Deposu) Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Tavuk Haşlama Tanımı İçin Materyaller 8 adet but 3 adet ortaboy patates 3 adet havuç 1 tane soğan 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1, 1-5 litre sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber ( tane karabiber 5-6 tane) Terbiyesi için; 1 yemek kaşığı un Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Haşlama Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 5 adet tavuk but 3 adet havuç 2 adet orta boy patates 1 adet küçük boy soğan 3 4 adet defne yaprağı 7 8 tane karabiber 1/3 bağ dereotu Yarım yemek kaşığı sadeyağ (Tereyağı da olur sade yağ yapımı da önceden paylaşmıştım) Çeyrek çay bardağı sıvı yağ Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tavuk But Haşlama (Şifa Deposu) Tanımı İçin Malzemeler 5 orta uzunluk patates 2 adet havuç 2 orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 6 adet tavuk butu(1kg) 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tereyağ Maydanoz Tuz ,karabiber Tavuk But Haşlama (Şifa Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı İçin Materyaller 3-4 adet tavuk baget 1 litre su Sosu için: 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un tepeleme değil 1 yemek kaşığı yoğurt Karabiber 2-3 diş sarımsak Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tavuklarımızı hoş ve uzun haşlayalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt