Bol Soslu Enfes Lezzetli Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
4 adet orta boy patlıcan
3 adet yeşil biber
2 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça domates veya biber benim salçam karışık
2 adet rendelenmiş domates küçük ise 3 adet
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz karabiber pul biber
Bol Soslu Enfes Lezzetli Şakşuka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak patlıcanlarımızı küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletelim.
Patates ve biberleri pişirirken kararmasın diye uygun bir tava ya yağı alalım küp küp doğradığımız patatesleri kızarana kadar pişirelim.
Ardından doğradığımız patlıcan ve biberlerimde pişirdikten sonra sos yapımına geçelim.Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağı tavaya alıp rendelediğimiz domates sosunu 3 diş sarımsakla kavuralım.
Kızarttığımız patlıcan patates ve biberlerle karıştıralım ve servise hazır. Afiyetler olsun çok seviyorum bu tarifi denemeyen var ise kesinlikle yapsın özellikle kızartma sevenlere sesleniyorum
Bol Soslu Enfes Lezzetli Şakşuka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet orta boy patlıcan
3 adet yeşil biber
2 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça domates veya biber benim salçam karışık
2 adet rendelenmiş domates küçük ise 3 adet
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz karabiber pul biber
Bol Soslu Enfes Lezzetli Şakşuka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak patlıcanlarımızı küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletelim.
Patates ve biberleri pişirirken kararmasın diye uygun bir tava ya yağı alalım küp küp doğradığımız patatesleri kızarana kadar pişirelim.
Ardından doğradığımız patlıcan ve biberlerimde pişirdikten sonra sos yapımına geçelim.Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağı tavaya alıp rendelediğimiz domates sosunu 3 diş sarımsakla kavuralım.
Kızarttığımız patlıcan patates ve biberlerle karıştıralım ve servise hazır. Afiyetler olsun çok seviyorum bu tarifi denemeyen var ise kesinlikle yapsın özellikle kızartma sevenlere sesleniyorum
Bol Soslu Enfes Lezzetli Şakşuka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı