Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Sos malzemeleri;
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
Yumurta ve şekeri bir kapta göz göz olana kadar çırpın.
Sonra un, süt, sıvı yağ, kakao, vanilin, kabartma tozunu ekleyin, çırpın ve homojen bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın. (ben unu elenmiş olarak ekliyorum)
Yapacağınız kek kalıbını yağlayın. Ben kare borcam kullanıyorum.
Karışımı kabınıza dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. (ilk yarım saat fırının kapağını açmayın).
Kekimiz pişerken, sosu için yukarıda belirttiğim malzemeleri ufak bir tencereye alın, çırpın ve kaynatın. .
Kek piştikten sonra fırından çıkartın, fırın sıcaklığı gittikten sonra kare kare kesin.
Sos sıcakken, kesilmiş kekin üzerine sosu dökün.
Soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz (ben üzerine dondurma kesip servis ediyorum. Afiyet olsun Instagram hesabımı takip edebilirsiniz: birleylamutfagi.
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Sos malzemeleri;
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
Yumurta ve şekeri bir kapta göz göz olana kadar çırpın.
Sonra un, süt, sıvı yağ, kakao, vanilin, kabartma tozunu ekleyin, çırpın ve homojen bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın. (ben unu elenmiş olarak ekliyorum)
Yapacağınız kek kalıbını yağlayın. Ben kare borcam kullanıyorum.
Karışımı kabınıza dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. (ilk yarım saat fırının kapağını açmayın).
Kekimiz pişerken, sosu için yukarıda belirttiğim malzemeleri ufak bir tencereye alın, çırpın ve kaynatın. .
Kek piştikten sonra fırından çıkartın, fırın sıcaklığı gittikten sonra kare kare kesin.
Sos sıcakken, kesilmiş kekin üzerine sosu dökün.
Soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz (ben üzerine dondurma kesip servis ediyorum. Afiyet olsun Instagram hesabımı takip edebilirsiniz: birleylamutfagi.
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı