Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Sosu için;
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
5 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
Üzeri köpük köpük olacak şekilde hazırlıyoruz.
Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip yavaş biçimde çırpmaya devam ediyoruz.
Sonrasında ise un, kakao, kabartma tozu ve vanilinini ekliyoruz.
Güzelce karıştırdıktan sonra 180 derecede önceden ısınmış ve yağlanmış borcamımıza hamuruzu döküyoruz.
Hamurumuz cıvık kıvamda olacak ki yumuşak olsun ve sosu güzel çeksin.
25 dakika sonra pişme derecesine göre 5-10 dakika arası daha beklediğimiz takdirde kekimiz tamamdır.
Keki fırından almadan 10 dakika önce sosumuzu hazırlamak için bi kapta malzemeleri karıştırıp orta ateşte kaynatıyoruz.
Kekimiz ilk sıcağı çıktıktan sonra kek ılık sos sıcak olacak biçimde brileştiriyoruz.
Ben sosu dökmeden önce aralarına iyice girsin diye kekimi dilimleme taraftarıyım ve sosu bol sevdiğim için miktarı bu şekilde siz isterseniz azaltarak yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Sosu için;
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
5 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
Üzeri köpük köpük olacak şekilde hazırlıyoruz.
Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip yavaş biçimde çırpmaya devam ediyoruz.
Sonrasında ise un, kakao, kabartma tozu ve vanilinini ekliyoruz.
Güzelce karıştırdıktan sonra 180 derecede önceden ısınmış ve yağlanmış borcamımıza hamuruzu döküyoruz.
Hamurumuz cıvık kıvamda olacak ki yumuşak olsun ve sosu güzel çeksin.
25 dakika sonra pişme derecesine göre 5-10 dakika arası daha beklediğimiz takdirde kekimiz tamamdır.
Keki fırından almadan 10 dakika önce sosumuzu hazırlamak için bi kapta malzemeleri karıştırıp orta ateşte kaynatıyoruz.
Kekimiz ilk sıcağı çıktıktan sonra kek ılık sos sıcak olacak biçimde brileştiriyoruz.
Ben sosu dökmeden önce aralarına iyice girsin diye kekimi dilimleme taraftarıyım ve sosu bol sevdiğim için miktarı bu şekilde siz isterseniz azaltarak yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı