SoruCevap
Yeni Üye
Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un + 4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
Hindistan cevizi ( ya da istediğiniz süslemeler, meyveler )
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurtaları kırıyoruz ve şeker güzelce çırpıyoruz.
Akabinde süt ve sıvı yağ koyuyoruz ve elenmiş kakaoyu da aktarıp güzelce çırpıyoruz.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip evvelce ısıtılmış 180°lik fırında, çatalı batırınca bulaşık gelmeyecek biçimde pişiriyoruz. ( pişirme müddeti her fırında farklı olduğu için çatal ile denenmesi daha uygun ).
Sosu hazırlamaya sos tenceresine sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve hafif kaynayana kadar ocakta ısıtıyoruz.
Hafif kaynayınca altını kapatıyoruz.
Kekimiz pişip birinci sıcağı çıkınca çatalla delikler açıp kekimizi kesiyoruz.
Sıcağa yakın olan sosumuzu ılık olan kekimize aktarıyoruz.
En az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Üzerine hindistancevizini serpip servis ediyoruz. Veee afiyet olsun
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un + 4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
Hindistan cevizi ( ya da istediğiniz süslemeler, meyveler )
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurtaları kırıyoruz ve şeker güzelce çırpıyoruz.
Akabinde süt ve sıvı yağ koyuyoruz ve elenmiş kakaoyu da aktarıp güzelce çırpıyoruz.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip evvelce ısıtılmış 180°lik fırında, çatalı batırınca bulaşık gelmeyecek biçimde pişiriyoruz. ( pişirme müddeti her fırında farklı olduğu için çatal ile denenmesi daha uygun ).
Sosu hazırlamaya sos tenceresine sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve hafif kaynayana kadar ocakta ısıtıyoruz.
Hafif kaynayınca altını kapatıyoruz.
Kekimiz pişip birinci sıcağı çıkınca çatalla delikler açıp kekimizi kesiyoruz.
Sıcağa yakın olan sosumuzu ılık olan kekimize aktarıyoruz.
En az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Üzerine hindistancevizini serpip servis ediyoruz. Veee afiyet olsun
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı