Bol Soslu Islak Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Sosu için:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir çimdik tuz

Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kaba alarak köpürene kadar çırpalım.
Üzerine sıvı yağ, süt, vanilya, kakao ve kabartma tozunu ve en son unumuzu da ekleyip karıştıralım.
30 cm’lik borcama dökelim.
Kekimiz kesinlikle sönmüyor.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk kadar pişirelim.
Fırına göre değişiklik gösterebilir kontrollü pişirelim.
Kürdan testi ile piştiğini gördükten sonra fırından alalım, kekimiz soğurken bizde sosumuzu yapalım.
Sosumuz için bütün malzemeleri küçük derin bir tencereye alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra 3- 4 dk daha fokurdatıyoruz ve altını kapatalım ve ılımaya bırakalım.
Kekimizi dilimleyip üzerini kurdan ile delikler açıp sosumuzu üzerine dökelim harika bir tarif deneyen herkese afiyet olsun
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt