Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Keki için gereçler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
2.5 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabımıza toz şekeri ve yumurtamızı ekliyoruz.
Köpürene kadar çırpıyoruz.
Sonra kaba sıvı yağ,süt koyuyoruz. Tekrar çırpıyoruz.
Kaba kakao,kabartma tozu,un eklerip karıştırıyoruz.
Kek borcama dökülür.
108 derecede pişirilir.
Sosu için: bir tencereye kakao,sıvı yağ,toz şeker,süt koyuyoruz.
Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Sosumuzu soğutuyoruz.
Keki kare formunda dilimleyelim.
Sosu üstüne döküyoruz. Kekimiz hazır yumuşacık kek afiyet olsun.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için gereçler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
2.5 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabımıza toz şekeri ve yumurtamızı ekliyoruz.
Köpürene kadar çırpıyoruz.
Sonra kaba sıvı yağ,süt koyuyoruz. Tekrar çırpıyoruz.
Kaba kakao,kabartma tozu,un eklerip karıştırıyoruz.
Kek borcama dökülür.
108 derecede pişirilir.
Sosu için: bir tencereye kakao,sıvı yağ,toz şeker,süt koyuyoruz.
Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Sosumuzu soğutuyoruz.
Keki kare formunda dilimleyelim.
Sosu üstüne döküyoruz. Kekimiz hazır yumuşacık kek afiyet olsun.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı