Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
4 adet yumurta
Çeyrek çay bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1.5 çay bardağı sıvı yağ
2.5 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı kadar un
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kabın içerisine yumurtaların sarısını ve aklarını ayıralım.
Öncelikle aklarına şekerin yarısını ilave edip bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpalım.
Daha sonra sarılarına kalan şekerin yarısını ve çeyrek çay bardağı suyu azar azar ilave ederek bembeyaz bir kıvama gelene kadar çırpalım.
Diğer malzemeleride sarılı harca ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Yumurta aklarını 3 seferde spatula ile sarılara söndürmeden yedirelim.
Kekin kıvamı çok hafif akışkan olması gerekiyor.
Kalıbımızı margarin ile güzelce yağlayıp kek harcını dökelim ve önceden ısıtılmış 165° derece fırında kızarana kadar ve içini çekene kadar pişirelim.
Sosumuzu hazırlamaya geçelim. Bir sos tenceresine sıvı yağ ,kakao, şeker ve sütü alarak ocağa koyalım, hemen kaynayınca ocağın altını kapatalım.
Pişen kekimizin üzerini çöp şişle delerek sıcak sosumuzu üzerine dökelim.
Kekimiz soğuyunca servise hazır hale gelecektir.
–Afiyetler olsun–.
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
4 adet yumurta
Çeyrek çay bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1.5 çay bardağı sıvı yağ
2.5 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı kadar un
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kabın içerisine yumurtaların sarısını ve aklarını ayıralım.
Öncelikle aklarına şekerin yarısını ilave edip bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpalım.
Daha sonra sarılarına kalan şekerin yarısını ve çeyrek çay bardağı suyu azar azar ilave ederek bembeyaz bir kıvama gelene kadar çırpalım.
Diğer malzemeleride sarılı harca ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Yumurta aklarını 3 seferde spatula ile sarılara söndürmeden yedirelim.
Kekin kıvamı çok hafif akışkan olması gerekiyor.
Kalıbımızı margarin ile güzelce yağlayıp kek harcını dökelim ve önceden ısıtılmış 165° derece fırında kızarana kadar ve içini çekene kadar pişirelim.
Sosumuzu hazırlamaya geçelim. Bir sos tenceresine sıvı yağ ,kakao, şeker ve sütü alarak ocağa koyalım, hemen kaynayınca ocağın altını kapatalım.
Pişen kekimizin üzerini çöp şişle delerek sıcak sosumuzu üzerine dökelim.
Kekimiz soğuyunca servise hazır hale gelecektir.
–Afiyetler olsun–.
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı