Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 – 2, 5 su bardağı un
Üst sos:
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Yapılışı
Şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
Daha sonra sırasıyla tüm malzemeleri( un kabartma tozu) hariç ekleyip çırpıyoruz.
En son un ve kabartma tozu ekliyoruz karıştırıyoruz.
Dikdörtgen borcama döküyoruz.
180 derecede pişiriyoruz.
Bu sırada sosu da pişiriyoruz, sosu soğumaya bırakıyoruz.
Kek pişince keke soğuyan sosu döküyoruz dinlendirip servis edilebilir.
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 – 2, 5 su bardağı un
Üst sos:
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Yapılışı
Şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
Daha sonra sırasıyla tüm malzemeleri( un kabartma tozu) hariç ekleyip çırpıyoruz.
En son un ve kabartma tozu ekliyoruz karıştırıyoruz.
Dikdörtgen borcama döküyoruz.
180 derecede pişiriyoruz.
Bu sırada sosu da pişiriyoruz, sosu soğumaya bırakıyoruz.
Kek pişince keke soğuyan sosu döküyoruz dinlendirip servis edilebilir.