Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için;
Yarım litre süt (2, 5 su bardağı )
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket çikolata (arzuya göre)
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak yaklaşık 5 dk. (yumurta üç katına çıkıp açık sarı bir renk alana kadar)mikserle çırpılır.
İçine sıvı yağ, süt konularak yavaşça çırpılır.
Un, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenerek mümkün olduğunca karışımı söndürmeden çırpma teli ile karıştırılır
Altı yağlanmış borcama dökülerek evvelce ısıtılmış 180° derece fırında kürdan pak çıkana kadar (yaklaşık 30-35 dk) pişirilir.
Kek fırında pişerken öbür taraftan sosu hazırlanır.
Sosu için çikolata hariç tüm materyaller tencereye alınarak orta ateşte kaynayana dek pişirilir.
Ocaktan alınınca isteğe nazaran bir paket çikolata konularak eriyene kadar karıştırılır. (biz kullanmadık ancak kullanırsanız sosunuz daha kıvamlı ve ağır olur).
Fırından çıkarılan kek ve pişen sos birinci sıcağı çıkana kadar yaklaşık 10 dk. Dinlendirilir.
Daha sonra evvel kek dilimlere bölünüp daha sonra üzerine sostan her yerine gelecek formda çokça dökülür.
Bu halde oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirilip sonra isteğe nazaran buzdolabında dinlendirilir.
Yapacak olan herkese afiyet olsun.
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için;
Yarım litre süt (2, 5 su bardağı )
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket çikolata (arzuya göre)
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak yaklaşık 5 dk. (yumurta üç katına çıkıp açık sarı bir renk alana kadar)mikserle çırpılır.
İçine sıvı yağ, süt konularak yavaşça çırpılır.
Un, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenerek mümkün olduğunca karışımı söndürmeden çırpma teli ile karıştırılır
Altı yağlanmış borcama dökülerek evvelce ısıtılmış 180° derece fırında kürdan pak çıkana kadar (yaklaşık 30-35 dk) pişirilir.
Kek fırında pişerken öbür taraftan sosu hazırlanır.
Sosu için çikolata hariç tüm materyaller tencereye alınarak orta ateşte kaynayana dek pişirilir.
Ocaktan alınınca isteğe nazaran bir paket çikolata konularak eriyene kadar karıştırılır. (biz kullanmadık ancak kullanırsanız sosunuz daha kıvamlı ve ağır olur).
Fırından çıkarılan kek ve pişen sos birinci sıcağı çıkana kadar yaklaşık 10 dk. Dinlendirilir.
Daha sonra evvel kek dilimlere bölünüp daha sonra üzerine sostan her yerine gelecek formda çokça dökülür.
Bu halde oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirilip sonra isteğe nazaran buzdolabında dinlendirilir.
Yapacak olan herkese afiyet olsun.