Bol Soslu Islak Kek Tarifi İcin Malzemeler Kek icin ;
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sut
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı un
Sosu icin ;
*2 ,5 su bardağı sut
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*5 yemek kașığı toz şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*80 gram sutlu cikolata
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı İlk once kekimiz icin yumurta ve şekeri beyazlaşıp kopurene kadar iyice cırpalım, mikseri daha kullanmayalım
Daha sonra sut ve yağı ekleyelim biraz daha karıştıralım
İcine geri kalan kabartma tozu kakao ve unu da koyarak hamurumuzu elde edelim
Yağlanmış borcama koyalım
170 derecede 20 dakika pişirelim
Kekimiz piserken sosumuzu hazırlayalım
Bir kucuk tencereye sut, sıvı yağ, kakao ve şekeri koyup karıştıralım ocağa alalım biraz ısındıktan sonra icine sutlu cikolatamızı parcalayıp atalım ve karıştırarak eritelim
Eridikten sonra altını kapatalım (sos kaynamıyacak ustunden duman cıktıktan sonra altını kapatın)
Fırından cıkan kekimizin ustune catalla delikler acalım ve dilimleyelim
Bir kaşık yardımıyla ustune sosumuzdan gezdirelim ve cekmesini bekleyelim Cok lezzetli her yeri ıslanan bir kek oluyor denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sut
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı un
Sosu icin ;
*2 ,5 su bardağı sut
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*5 yemek kașığı toz şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*80 gram sutlu cikolata
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı İlk once kekimiz icin yumurta ve şekeri beyazlaşıp kopurene kadar iyice cırpalım, mikseri daha kullanmayalım
Daha sonra sut ve yağı ekleyelim biraz daha karıştıralım
İcine geri kalan kabartma tozu kakao ve unu da koyarak hamurumuzu elde edelim
Yağlanmış borcama koyalım
170 derecede 20 dakika pişirelim
Kekimiz piserken sosumuzu hazırlayalım
Bir kucuk tencereye sut, sıvı yağ, kakao ve şekeri koyup karıştıralım ocağa alalım biraz ısındıktan sonra icine sutlu cikolatamızı parcalayıp atalım ve karıştırarak eritelim
Eridikten sonra altını kapatalım (sos kaynamıyacak ustunden duman cıktıktan sonra altını kapatın)
Fırından cıkan kekimizin ustune catalla delikler acalım ve dilimleyelim
Bir kaşık yardımıyla ustune sosumuzdan gezdirelim ve cekmesini bekleyelim Cok lezzetli her yeri ıslanan bir kek oluyor denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun