Bol Susamlı Tuzlu Kurabiye (Aşırı Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2.5-3 bardak un
Üzeri için:
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
Beyaz susam
Bol Susamlı Tuzlu Kurabiye (Aşırı Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri yoğurma tepsimize alalım.
Düzgünce karıştırıp birbirine yedirelim daha sonra denetimli olarak unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu oklava yardımıyla açıp istediğimiz kalıpla hal verelim.
Üzerine pekmezli suyumuzu sürüp bol susama batıralım.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet şifa olsun. .
Bol Susamlı Tuzlu Kurabiye (Aşırı Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2.5-3 bardak un
Üzeri için:
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
Beyaz susam
Bol Susamlı Tuzlu Kurabiye (Aşırı Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri yoğurma tepsimize alalım.
Düzgünce karıştırıp birbirine yedirelim daha sonra denetimli olarak unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu oklava yardımıyla açıp istediğimiz kalıpla hal verelim.
Üzerine pekmezli suyumuzu sürüp bol susama batıralım.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet şifa olsun. .
Bol Susamlı Tuzlu Kurabiye (Aşırı Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı