Son konular

Bol Sütlü Islak Ağlayan Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Bol Sütlü Islak Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Keki ıslanmak için :
2 su bardağı süt
Üzerine :
1,5 su bardağı soğuk süt
2 paket kremşanti
1 paket çikolatalı sos
2,5 su bardağı süt

Bol Sütlü Islak Ağlayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Yumuşacık nemli kekiyle pasta lezzetinde bu tarifi denemeyen varsa mutlaka denemeli diyerek başlayalım
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu eleyerek karıştırın.
Yumurta ve tozşekeri beş dakika boyunca çırpın.
Sıvıyağ ve sütü ilave edin, karıştırın.
Ununu ekleyerek kek hamurunu hazırlayın ve yağlanmış unlanmış tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20, 25 dakika kontrollü pişirin, kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz.
Keki piştikten sonra fırından çıkarın ve 15 dakika kadar bekletin, daha sonra iki su bardağı sütü yavaş yavaş üzerine dökün,.
Kek soğurken çikolatalı sosunu pişirin, arada kabuk tutmaması için karıştırın ve soğutun.
İki paket kremşantiyi soğuk sütle kabarıncaya kadar çırpın, buzdolabında bekletin.
İyice soğuyan kekin üzerine kremşantiyi sürün, onun üzerine çikolata sosunu döküp yayın, kekinizi buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Afiyetler olsun.
Bol Sütlü Islak Ağlayan Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt